Schwarzwald torta

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 50min
KompliciranostTežina
Cijena
Schwarzwald torta

Stigla je jesen i prva torta koje sam se sjetila je Schwarzwaldica! Ova fantastična torta porijeklom iz Njemačke svakoga oduševljava sa prefinim spojom čokolade, šlaga i višanja, savršena za posebne prigode. Nećemo ulaziti u to da li je to tradicionalan recept za tortu, ali garantiram da je najukusniji i najsočniji. Svakako ju probajte napraviti!

Sastojci

Broj porcija
12

Biskvit (ponoviti 3 puta)

3jaja
5 žlicašećera
3 žliceulja
3 žlicemlijeka
1 žličicalimunovog soka
1 žlicavrhnja (može i bez)
3 žlicekakaa
3 žliceoštrog brašna
0,5 paketićapraška za pecivo

Nadjev

5 žlicašećera
2 žlicegustina
500 gkompota od višanja, zajedno sa sokom
1 žlicalikera od višnja

Za natapanje biskvita

2 žlicesoka od višanja
2 žlicelikera od višanja
2 žlicevode

Dodatno

500 mlvrhnja za šlag
1 vrećicašlagfixa
1 paketićvanilin šećera
čokoladne strugotine
12ušećerenih višanja
1 vrećicašlag pjenje

Priprema

1Pripremite biskvit

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.


Jaja izmiksajte s šećerom dok ne postanu pjenušava, dodajte tekuće sastojke (ulje, mlijeko, vrhnje) i izmiksajte ponovo.


Prosijte suhe sastojke (kakao, brašno, prašak za pecivo) i kratko izmiksajte.


Ulijte smjesu u okrugli kalup promjera 24 cm, obložen papirom za pečenje i s namašćenim rubovima.


Pecite 12 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista.


Dok se prvi biskvit peče, ponovite postupak za idući biskvit, te nakon što se prvi ispeče, izvadite ga, stavite novi papir za pečenje i izlijte smjesu.


Postupak za biskvit ponovite još jednom.


2Natopite biskvit

Namočite pečene biskvite ravnomjerno s tekućinom za natapanje.


3Pripremite nadjev

Od kompota izdvojite nekoliko žlica tekućine sa strane, a ostatak zajedno s višnjama zagrijte do vrenja.


Šećer i gustin pomiješajte.


Kad višnje i tekućina provriju, ugasite vatru i umiješajte smjesu gustina i šećera.


Na kraju dodajte žlicu višnjevca.


Vrući nadjev prelijte preko 2 biskvita, ravnomjerno rasporedite i ostavite da se ohladi.


4Sastavite tortu

Izmiksajte šlag sa šlagfixom i vanilin šećerom.


Složite naizmjence: biskvit s višnjama - 4 žlice šlaga - biskvit s višnjama - 4 žlice šlaga - biskvit - ostatak šlaga oko cijele torte.


Ako vam ostane šlaga, napravite 12 puslica oko torte, ako ne, napravite još jednu šlag pjenu.


Ukrasite tortu po želji s čokoladnim strugotinama. Na puslice posložite ušećerene višnje.