Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Jaja izmiksajte s šećerom dok ne postanu pjenušava, dodajte tekuće sastojke (ulje, mlijeko, vrhnje) i izmiksajte ponovo.
Prosijte suhe sastojke (kakao, brašno, prašak za pecivo) i kratko izmiksajte.
Ulijte smjesu u okrugli kalup promjera 24 cm, obložen papirom za pečenje i s namašćenim rubovima.
Pecite 12 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista.
Dok se prvi biskvit peče, ponovite postupak za idući biskvit, te nakon što se prvi ispeče, izvadite ga, stavite novi papir za pečenje i izlijte smjesu.
Postupak za biskvit ponovite još jednom.
Namočite pečene biskvite ravnomjerno s tekućinom za natapanje.
Od kompota izdvojite nekoliko žlica tekućine sa strane, a ostatak zajedno s višnjama zagrijte do vrenja.
Šećer i gustin pomiješajte.
Kad višnje i tekućina provriju, ugasite vatru i umiješajte smjesu gustina i šećera.
Na kraju dodajte žlicu višnjevca.
Vrući nadjev prelijte preko 2 biskvita, ravnomjerno rasporedite i ostavite da se ohladi.
Izmiksajte šlag sa šlagfixom i vanilin šećerom.
Složite naizmjence: biskvit s višnjama - 4 žlice šlaga - biskvit s višnjama - 4 žlice šlaga - biskvit - ostatak šlaga oko cijele torte.
Ako vam ostane šlaga, napravite 12 puslica oko torte, ako ne, napravite još jednu šlag pjenu.
Ukrasite tortu po želji s čokoladnim strugotinama. Na puslice posložite ušećerene višnje.