Izmutite bjelanjke sa šećerom i vanilin šećerom u čvrsti snijeg, dodavajući šećer postepeno pri miksanju bjelanjaka.
Pomiješajte prašak za pecivo, brašno i gustin, pa dodajte u snijeg od bjelanjaka i šećera.
Zatim dodajte ulje i ocat (i maraschino liker ako želite).
Pecite biskvit u kalupu promjera 24 cm na 150 stupnjeva 40 minuta. Prilagodite temperaturu i vrijeme pečenja prema jačini vaše pećnice.
Ohlađeni biskvit prerežite na 3 kore.
Izmutite slatko vrhnje, pa umiješajte sir i otopljenu bijelu čokoladu.
Prokuhajte maline s vodom, pa ih propasirajte kako biste uklonili sjemenke (po želji).
Vratite smjesu na vatru, dodajte šećer, pa ukuhajte puding koji ste umutili u vodi.
Ohladite na sobnoj temperaturi.
Izradite žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, pa u smjesu dodajte puding, gustin i mali dio mlijeka.
Zakuhajte preostali dio mlijeka. Kad mlijeko zavrije, dodajte i ukuhajte smjesu žumanjaka.
Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi pa u ohlađenu kremu umiješajte maslac sobne temperature.
Redajte koru biskvita, žutu kremu, kremu od malina i mousse od bijele čokolade.
Ponovite postupak još dva puta.
Ako želite nižu tortu, pecite u kalupu promjera 26 cm.
Ostavite tortu da se ohladi preko noći.
Zdjelu od miksera obložite prijanjajućom folijom.
Zdjelu napunite obrnutim redom (mousse od bijele čokolade, krema od malina, žuta krema, biskvit, i tako još dva puta).
Kada se ohladi, samo okrenite na pladanj, podignite zdjelu i skinite foliju.
Ostatak dekoracije napravite od fondana kako biste oblikovali sovicu.