Torta s malinama i bijelom čokoladom

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
2h + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Torta s malinama i bijelom čokoladom
Torta s malinama i bijelom čokoladom
Torta s malinama i bijelom čokoladom

Osvježavajuća voćna torta koju po želji možete urediti u obliku sovice, nije komplicirano!

Sastojci

Broj porcija
25

Biskvit

10bjelanjaka
200 gšećera
2 vrećicevanilin šećera
1 vrećicapraška za pecivo
150 goštrog brašna
50 ggustina
100 mlulja
1 žličicaocta
Maraschino liker po želji

Mousse od bijele čokolade

300 gbijele čokolade
500 gkrem sira
500 mlslatkog vrhnja

Krema od malina

500 gmalina
100 mlvode, za maline
200 gšećera
200 mlvode
2 vrećicepudinga od vanilije
100 mlvode, za puding

Žuta krema

10žumanjaka
10 žlicašećera
2 vrećicevanilin šećera
600 mlmlijeka
2 vrećicepudinga od vanilije
2 žličicegustina
250 gmaslaca

Priprema

1Pripremite biskvit

Izmutite bjelanjke sa šećerom i vanilin šećerom u čvrsti snijeg, dodavajući šećer postepeno pri miksanju bjelanjaka.


Pomiješajte prašak za pecivo, brašno i gustin, pa dodajte u snijeg od bjelanjaka i šećera.


Zatim dodajte ulje i ocat (i maraschino liker ako želite).


2Pecite u pećnici

Pecite biskvit u kalupu promjera 24 cm na 150 stupnjeva 40 minuta. Prilagodite temperaturu i vrijeme pečenja prema jačini vaše pećnice.


Ohlađeni biskvit prerežite na 3 kore.


3Pripremite mousse

Izmutite slatko vrhnje, pa umiješajte sir i otopljenu bijelu čokoladu.


4Pripremite kremu od malina

Prokuhajte maline s vodom, pa ih propasirajte kako biste uklonili sjemenke (po želji).


Vratite smjesu na vatru, dodajte šećer, pa ukuhajte puding koji ste umutili u vodi.


Ohladite na sobnoj temperaturi.


5Pripremite žutu kremu

Izradite žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, pa u smjesu dodajte puding, gustin i mali dio mlijeka.


Zakuhajte preostali dio mlijeka. Kad mlijeko zavrije, dodajte i ukuhajte smjesu žumanjaka.


Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi pa u ohlađenu kremu umiješajte maslac sobne temperature.


6Složite tortu

Redajte koru biskvita, žutu kremu, kremu od malina i mousse od bijele čokolade.


Ponovite postupak još dva puta.


Ako želite nižu tortu, pecite u kalupu promjera 26 cm.


Ostavite tortu da se ohladi preko noći.


7Oblikujte sovicu (opcionalno)

Zdjelu od miksera obložite prijanjajućom folijom.


Zdjelu napunite obrnutim redom (mousse od bijele čokolade, krema od malina, žuta krema, biskvit, i tako još dva puta).


Kada se ohladi, samo okrenite na pladanj, podignite zdjelu i skinite foliju.


Ostatak dekoracije napravite od fondana kako biste oblikovali sovicu.