Kesten torta

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
 Kesten torta
 Kesten torta
 Kesten torta

Plant based torta s kesten pireom prema receptu zagrebačkog coffe shopa Filteraj. Više o njima možete pročitati OVDJE.

Sastojci

Broj porcija
8

Podloga

280 gbademove pulpe
100 gintegralnog pirovog brašna
3 žlicejavorovog sirupa
2 žlicekakaa
100 ml bademovog mlijeka

Krema

1 konzervakokosovog mlijeka (400 ml)
100 mlbademovog mlijeka
250 gpirea od kestena
65 grižinog grisa
1½ žličiceagar agara
1 žličicaekstrakta vanilije
1 žličicaruma
4 žlicejavorovog sirupa

Preljev

rižino vrhnje za kuhanje
2 žliceeritrita
2 žlicearu praha

Priprema

1Pripremite podlogu

Dobro pomiješajte sve sastojke za podlogu.


Kalup za tortu obložite papirom za pečenje pa izlijte smjesu i pecite 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180° C.


2Pripremite kremu

U međuvremenu napravite kremu.


U loncu zagrijte i rastopite čvrsti dio kokosovog mlijeka. Ako koristite kupovni blok kesten pirea, narežite ga na manje komade pa ubacite u mlijeko. Dodajte preostale sastojke osim agara i kuhajte na laganoj vatri dok se krema ne zgusne. Pred kraj dodajte agar agar i kuhajte još minutu, dvije pa skinite s plamena i pustite da se ohladi.


3Ohladite u hladnjaku

Prohlađenu kremu premažite po ohlađenom biskvitu i pustite da odstoji u hladnjaku par sati.


4Ukrasite

Rižino vrhnje za kuhanje izmiksajte s eritritom i aru prahom pa ukrasite tortu i poslužite.