Torta od bobica

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Torta od bobica
Torta od bobica
Torta od bobica
Torta od bobica
Torta od bobica
Torta od bobica

Klasična njemačka recept OBSTBODEN. Po želji jagode možete zamijeniti bilo kojim drugim bobicama. Također se u Njemačkoj često radi bez Šlaga. Ako postoji, možete koristiti 'Tortenguss' umjesto želatina.

Sastojci

Broj porcija
8

Podloga

100 gmaslaca, sobne temperature
100 gšećera
1 paketić vanilin šećera
3jaja
130 gglatkog brašna
2 žličicepraška za pecivo
5 žlicamlijeka

Nadjev

150 gslatkog vrhnja
300 gjagoda
25 gpreljeva za torte
160 mlvoćnog soka

Priprema

1 Napravite smjesu

Sve sastojke miješajte mikserom dok se nakon 1-2 minute ne stvori glatko tijesto.


2 Ispecite biskvit

Kalup za podlogu (promjera 25 cm) namažite uljem. Po želji pospite grizom ili krušnim mrvicama (tako ćete kasnije lakše izvaditi kolač iz kalupa).


Izlijte smjesu u kalup. Zatim pecite na 175 stupnjeva (prethodno zagrijana pećnica) oko 25 minuta.


3 Ohladite

Nakon pečenja ostavite neko vrijeme da odstoji na hladnoj, vlažnoj krpi, a zatim ga spustite na rešetku i pustite da se ohladi.


Kako bi se rubovi lakše odmaknuli od kalupa, prođite između biskvita i kalupa malim nožem. Neka se ohladi 20 minuta.


4 Nadjenite vrhnjem i jagodama

Istucite slatko vrhnjeu šlag. Položite šlag ravnomjerno na ohlađenu podlogu. Lijepo rasporedite jagode prekrivajući šlag.


5 Prelijte želatinom

Pomiješajte želatinu sa sokom i zagrijte do vrenja. Ohladite i prelijte preko bobica. Stavite u hladnjak i pustite da se želatina stvrdne (oko 30 minuta).