Smotana torta

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Smotana torta
Smotana torta

Ova torta je mnoge oduševila izgledom i okusom. Svakako ju vrijedi isprobati.

Sastojci

Broj porcija
12

Biskvit

3jaja
100 gšećera
1 paketićvanilin šećera
100 gbrašna

Krema od borovnica

200 gborovnica
70 gšećera
15 ggustina
2 žlicevode

Bijela krema

500 gmascarpone sira
110 mlvrhnja za šlag
60 gšećera

Priprema

1Pripremite biskvit

Umutite jaja i šećer.


Dodajte vanilin šećer i brašno pa sve lagano sjedinite kuhinjskom lopaticom.


2Pecite biskvit

Pripremljeno tijesto izlijte u lim za pečenje dimenzije 35×37 cm obložen papirom za pečenje.


Pecite u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 210 stupnjeva oko 5-6 minuta.


3Pripremite kremu od borovnica

Borovnice operite i pomiješajte sa šećerom.


Borovnice i šećer kuhajte na laganoj vatri dok ne omekšaju.


Gustin pomiješajte s vodom, dodajte borovnicama i kratko prokuhajte.


4Umutite vrhnje za šlag

Sada je na redu priprema bijele kreme. Mikserom lagano umutite vrhnje za šlag.


Umućenom vrhnju dodajte mascarpone pomiješan sa šećerom i sve dobro sjedinite.


5Složite tortu

Ohlađeni biskvit prvo premažite voćnom pa bijelom kremom. Ostavite malo bijele kreme za ukrašavanje.


Zatim biskvit izrežite na trake širine 5 cm.


Prvu traku smotajte u obliku rolice i okomito ju položite na tanjur na kojem će stajati torta. Iduću traku omotajte oko prve dok ne potrošite sve trake.


6Ohladite tortu

Oko gotove torte stavite pomični obruč za torte kako bi je fiksirali i stavite ju u hladnjak.


Ohlađenu tortu po želji ukrasite bijelom kremom i voćem.