Umutite jaja i šećer.
Dodajte vanilin šećer i brašno pa sve lagano sjedinite kuhinjskom lopaticom.
Pripremljeno tijesto izlijte u lim za pečenje dimenzije 35×37 cm obložen papirom za pečenje.
Pecite u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 210 stupnjeva oko 5-6 minuta.
Borovnice operite i pomiješajte sa šećerom.
Borovnice i šećer kuhajte na laganoj vatri dok ne omekšaju.
Gustin pomiješajte s vodom, dodajte borovnicama i kratko prokuhajte.
Sada je na redu priprema bijele kreme. Mikserom lagano umutite vrhnje za šlag.
Umućenom vrhnju dodajte mascarpone pomiješan sa šećerom i sve dobro sjedinite.
Ohlađeni biskvit prvo premažite voćnom pa bijelom kremom. Ostavite malo bijele kreme za ukrašavanje.
Zatim biskvit izrežite na trake širine 5 cm.
Prvu traku smotajte u obliku rolice i okomito ju položite na tanjur na kojem će stajati torta. Iduću traku omotajte oko prve dok ne potrošite sve trake.
Oko gotove torte stavite pomični obruč za torte kako bi je fiksirali i stavite ju u hladnjak.
Ohlađenu tortu po želji ukrasite bijelom kremom i voćem.