Čokoladni truffles

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
1h + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Čokoladni truffles by Foody & Fitty Foody & Fitty

Ovo slatko čudo od čokolade nikad neće dosaditi. Najbolje od svega je što priprema ne traje dugo, duže traje hlađenje u hladnjaku.

Sastojci

Broj porcija
7
250 gtamne čokolade
200 mlslatkog vrhnja
2 žliceeritrita u prahu
2 žlicemljevenih badema
korica od pola naranče
1 žličicakakaa

Priprema

1 Otopite potrebne sastojke

U zdjelu stavite čokoladu natrganu na kockice. Za to vrijeme stavite grijati vrhnje, čim se uz rub zdjele krenu stvarati mjehurići maknite vrhnje s vatre te stavite čokoladu pa lagano promiješajte.


Ostavite tako smjesu nekoliko minuta kako bi vrhnje otopilo čokoladu, sve dok smjesa ne postane jednolika.


2Pomiješajte smjesu sa suhim sastojcima

U smjesu dodajte mljevene bademe, eritrit u prahu, koricu naranče i žličicu kakaa. Kada promiješate sve sastojke ostavite smjesu da se ohladi na sobnoj temperaturi pa je stavite u hladnjak.


3 Stavite kuglice u hladnjak na minimalno 2 sata

Nakon hlađenja rukama oblikujte kuglice, kuglice valjajte u kakao i vratite ih u hladnjak. Kuglice vam mogu ispasti i nepravilnijeg oblika kao pravi tartufi, ne smeta ako nisu savršeno okrugle.

Foody&Fitty
Foody&Fitty
Iva i Petra su sestre iz Zagreba koje uređuju i vode Instagram profil Foody & Fitty. Iva (28) je po zanimanju liječnica, završila je Medicinski fakultet u Zagrebu te joj je medicina velika ljubav. U slobodno vrijeme bavi se fitnessom, kuhanjem, čitanjem novih istraživanja vezanih uz medicinu, fitness i majčinstvo. Petra (26) je završila Diplomski studij Pedagogije na Filozofskom fakultetu te tečaj slastičarstva u jednoj Visokoj školi u Zagrebu. Velika ljubav joj je kuhanje te planira uz posao, baviti se i slastičarstvom. Svoje slobodno vrijeme sestre vole provoditi u prirodi odlazeći na razne izlete po Hrvatskoj, a najviše u kuhinji isprobavajući i stvarajući sadržaj za vlastiti blog. Također, vole putovati, upoznavati i isprobavati razna tradicionalna jela te provoditi svoje slobodno vrijeme s obitelji i prijateljima. Na svom Instagram profilu objavljuju razne recepte, od onih jednostavnih, njima najdražih do malo složenijih.