Ivanina Ferrero torta

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Ivanina Ferrero torta by Ivana Basarac Ivana Basarac
Ivanina Ferrero torta by Ivana Basarac Ivana Basarac

Ferrero torta po receptu Ivane Basarac iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
10

Biskviti

5jaja
200 gšećera
2,5vrećice vanilin šećera
200 mlulja
250 mlmlijeka
180 gbrašna
50 gkakaa
15 gpraška za pecivo
Napomena: Originalna količina navedena za kore je za 5 kora promjera 18 cm.

Krema

350 gmascarponea
250 gNutelle
150 gkrupno mljevenih prženih lješnjaka
150 mlslatkog vrhnja
150 gmljevenih napolitanki

Ganache

200 gmaslaca
300 gčokolade za kuhanje
200 mlslatkog vrhnja

Priprema

Biskviti

1Zagrijte pećnicu i pripremite kalupe

Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva. Kalupe promjera 18 cm obložite papirom za pečenje ili namastite i pobrašnite.


2Posebno pomiješajte suhe i mokre sastojke

U zdjeli pomiješajte suhe sastojke. U drugoj zdjeli pjenasto umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom.

Dodajte ulje, mlijeko i prosijane suhe sastojke.


3Spojite smjese i pecite kore

Promiješajte sve sastojke.


Smjesu podijelite na 5 dijelova i izlijte u kalupe.


Svaku koru pecite otprilike po 12 minuta (ovisno o jačini pećnice) - provjerite čačkalicom. Pečene biskvite ohladite.

Krema

1Na vrijeme pripremite sastojke

Mascarpone i Nutellu držite na sobnoj temperaturi nekoliko sati prije početka pripreme. Napolitanke i lješnjake grubo usitnite.


2Umutite mascarpone, Nutellu i šlag

Mascarpone pjenasto umutite pa dodajte Nutellu. Posebno umutite slatko vrhnje. Povežite obje smjese špatulom.


3Završite s lješnjacima i napolitankama

Dodajte lješnjake i napolitanke. Kremu podijelite na 4 dijela.

Ganache

1Otopite maslac i čokoladu

Maslac i čokoladu otopite na pari.


2Dodajte slatko vrhnje i ohladite ganache kako bi se lijepo zgusnuo

Maknite s vatre pa dodajte slatko vrhnje. Ohladite i pustite da se smjesa stegne.

Slaganje torte

1Po biskvitima razmažite kremu

Na tanjur za posluživanje složite prvi biskvit. Premažite četvrtinom kreme.


Ponovite postupak dok ne potrošite sve biskvite i kremu. Zadnji sloj je biskvit.


2Ganacheom premažite tortu

Tortu sa svih strana premažite ganacheom i dobro je ohladite prije posluživanja.