Prhke štrudlice s džemom od smokve

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Prhke štrudlice s džemom od smokve by Shutterstock Shutterstock
Prhke štrudlice s džemom od smokve by Shutterstock Shutterstock
Prhke štrudlice s džemom od smokve by Shutterstock Shutterstock

Prefini keksići sa punjenjem od smokvi koji se tope u ustima i kojih za razliku od nekih starih kupovnih keksa i danas ima na policama trgovina.

Sastojci

Broj porcija
12

Tijesto

500 gglatkog brašna
100 gšećera
1vanilin šećer
1 žličicapraška za pecivo
200 gmaslaca
200 gkiselog vrhnja

Nadjev

200 gdžema od smokava
2 žlicemljevenog keksa

Priprema

1Pomiješajte suhe sastojke

U posudi pomiješajte brašno, šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo.


2Dodajte vrhnje i maslac, umijesite tijesto

Dodajte maslac narezan na kockice i kiselo vrhnje, umijesite prhko tijesto, zamotajte ga u prozirnu foliju.


3Izradite nadjev

U zdjeli pomiješajte džem od smokava i mljevene kekse. Ovisno o konzistenciji džema dodajte onoliko mljevenih keksi kako džem ne bi bio tekuć i iscurio iz štrudlica prilikom pečenja. Premjestite ga u vrećicu za ukrašavanje kolača ili zamrzavanje.


4Razvaljajte tijesto

Tijesto ravnomjerno razvaljajte na papiru za pečenje na dimenziju otprilike 40×40 cm.


5Podijelite na trake, dodajte nadjev

Razvaljano tijesto podijelite na 5 jednakih traka. Pomoću vrećice po sredini svake trake istisnite jednaku količinu nadjeva.


6Oblikujte štrudlice

Svaku traku prstima zatvarajte sa svake strane na vrhu oko nadjeva. Na kraju prstima pažljivo još utisnite dobiveni rub. Štrudlice okrenite tako da rub bude ispod, na donjoj strani.


7Stavite peći

Tako oblikovane štrudlice prebacite u lim za pečenje zajedno sa papirom, izrežite ih na komade jednake duljine. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 20 minuta.



Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.