U zdjelu prosijate brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i cimet.
U drugoj zdjeli miksajte ulje i šećer dok ne dobijete glatku smjesu, zatim dodajte jedan po jedan žumanjak, između svakog kratko miksajte. Od bjelanjaka izradite čvrsti snijeg.
Ciklu ogulite i naribajte na sitno. Prilikom rada sa ciklom koristite rukavice jer cikla na koži ostavlja jarku crvenu boju.
U smjesu jaja, ulja i šećera dodajte naribanu ciklu, promiješajte. Dodajte naribanu koricu limuna, limunov sok, orahe i grožđice, promiješajte. Na kraju dodajte suhe sastojke i sve zajedno sjednite u glatku smjesu.
Na kraju špatulom lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Pripremljenu smjesu za kolač ulijte u namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 55 minuta. Nakon 30 minuta kolač prekrijte papirom za pečenje.
Prije vađenja iz kalupa kolač ostavite da se ohladi minimalno 20 minuta. Po želji pospite sjeckanim orasima ili šećerom u prahu.