Pavlova

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h
Ukupno vrijemeUkupno
2h 30min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Pavlova
Pavlova
Pavlova
Snježna kraljica

Sastojci

Broj porcija
6

Pavlova

5bjelanjaka
250 gšećera u prahu
1 žličicagustina, prosijanog
1 žličicajabučnog octa
200 mlvrhnja za šlag

Krema

5žumanjaka
2 vrećicepudinga od vanilije
šećer (prema uputama na pakiranju pudinga)
500 mlmlijeka
100 gmaslaca

Priprema

1Pripremite bazu

Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Nakon što ste ih odvojili, ostavite bjelanjke pola sata na sobnoj temperaturi.


Bjelanjke umutite tek toliko da se zapjene. Tek tada, postupno dodajte šećer u prahu.


Nakon što ste dodali sav šećer, umiješajte prosijani gustin i jabučni ocat. Nastavite miješati.


Bjelanjke mutite sa šećerom oko 10 minuta pomoću ručnog miksera (sa stojećim mikserom je vrijeme miksanja nešto kraće). Smjesa treba biti svilenkasta i čvrsta.


2Pecite u pećnici

Dobivenu smjesu žlicom prebacite na papir za pečenje.


Počnite ravnanje smjese s ruba prema sredini, a u sredini ostavite malu udubinu. Zatim, povucite smjesu od dolje prema gore kako biste dobili crte.


Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 100 stupnjeva na 120 minuta.


3Ohladite

Nakon pečenja, pavlovu ostavite da se ohladi u pećnici, najbolje preko noći. Tijekom procesa pečenja i hlađenja, nemojte otvarati pećnicu.


4Pripremite kremu

Odvojite manji dio mlijeka, a ostatak stavite da zakuha.


Pomiješajte žumanjke, šećer (prema uputama na pakiranju pudinga) i puding. Ove sastojke umiješajte u dio mlijeka koji ste odvojili.


Kada mlijeko uzavrije, sklonite ga s vatre, dodajte pripremljene sastojke i vratite na vatru. Kuhajte dok se ne zgusne. Nakon toga, ostavite kremu da se ohladi.


U ohlađenu kremu dodajte maslac koji ste prethodno izradili.


5Napunite i ukrasite

U sredini Pavlove, gdje ste napravili udubljenje, sa žlicom malo tapkajte tako da korica padne na dno pa zatim unutra dodajte ohlađenu kremu.


Na sve dodajte još šlaga i ukrasite po želji.