Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Nakon što ste ih odvojili, ostavite bjelanjke pola sata na sobnoj temperaturi.
Bjelanjke umutite tek toliko da se zapjene. Tek tada, postupno dodajte šećer u prahu.
Nakon što ste dodali sav šećer, umiješajte prosijani gustin i jabučni ocat. Nastavite miješati.
Bjelanjke mutite sa šećerom oko 10 minuta pomoću ručnog miksera (sa stojećim mikserom je vrijeme miksanja nešto kraće). Smjesa treba biti svilenkasta i čvrsta.
Dobivenu smjesu žlicom prebacite na papir za pečenje.
Počnite ravnanje smjese s ruba prema sredini, a u sredini ostavite malu udubinu. Zatim, povucite smjesu od dolje prema gore kako biste dobili crte.
Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 100 stupnjeva na 120 minuta.
Nakon pečenja, pavlovu ostavite da se ohladi u pećnici, najbolje preko noći. Tijekom procesa pečenja i hlađenja, nemojte otvarati pećnicu.
Odvojite manji dio mlijeka, a ostatak stavite da zakuha.
Pomiješajte žumanjke, šećer (prema uputama na pakiranju pudinga) i puding. Ove sastojke umiješajte u dio mlijeka koji ste odvojili.
Kada mlijeko uzavrije, sklonite ga s vatre, dodajte pripremljene sastojke i vratite na vatru. Kuhajte dok se ne zgusne. Nakon toga, ostavite kremu da se ohladi.
U ohlađenu kremu dodajte maslac koji ste prethodno izradili.
U sredini Pavlove, gdje ste napravili udubljenje, sa žlicom malo tapkajte tako da korica padne na dno pa zatim unutra dodajte ohlađenu kremu.
Na sve dodajte još šlaga i ukrasite po želji.