U zdjeli pomiješajte mljeveni keks i omekšali maslac.
Smjesu istresite u kalup za torte promjera 22 cm, rasporedite je i lagano pritisnite.
U zdjelu dodajte krem sir, šećer, vanilin šećer, jaja, naribanu koricu limuna i kiselo vrhnje. Sastojke sjedinite mikserom.
Dobivenu smjesu sira rasporedite preko pripremljene podloge.
Pripremljeni kolač stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 30 minuta.
Gustin pomiješajte sa 50 ml vode.
Jagode operite, očistite i narežite na manje komade. U lonac dodajte oprane i narezane jagode, šećer i 200 ml vode.
Jagode kuhajte na laganoj vatri dok ne omekšaju. Uklonite ih s vatre i usitnite štapnim mikserom.
Dodajte pripremljeni gustin, vratite na vatru i kratko kuhajte. Vrući preljev odmah prelijte preko nadjeva.
Gotovi cheesecake ohladite na sobnoj temperaturi pa stavite u hladnjak. Prije posluživanja ga ukrasite svježim jagodama.