Cheesecake s jagodama

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Cheesecake s jagodama by Shutterstock Shutterstock

Kombinacija sira i jagoda odlično se slaže. Ako nemate jagode možete upotrijebiti i neko drugo bobičasto voće.

Sastojci

Broj porcija
12

Podloga

150 gmljevenog keksa
110 gmaslaca

Nadjev

300 gkrem ili svježeg sira
100 gšećera
1vanilin šećer
2jaja
20 gbrašna
170 gkiselog vrhnja
naribana korica limuna

Preljev

200 gjagoda
200 ml vode
3 žlicešećera
50 mlvode
1 žlicagustina

Priprema

Podloga

1Pomiješajte keks i maslac

U zdjeli pomiješajte mljeveni keks i omekšali maslac.


2Utisnite u kalup

Smjesu istresite u kalup za torte promjera 22 cm, rasporedite je i lagano pritisnite.

Nadjev

1Izradite nadjev od sira

U zdjelu dodajte krem sir, šećer, vanilin šećer, jaja, naribanu koricu limuna i kiselo vrhnje. Sastojke sjedinite mikserom.


2Rasporedite preko podloge

Dobivenu smjesu sira rasporedite preko pripremljene podloge.


3Stavite peći

Pripremljeni kolač stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 30 minuta.

Preljev od jagoda

1Pripremite gustin

Gustin pomiješajte sa 50 ml vode.


2Pripremite jagode

Jagode operite, očistite i narežite na manje komade. U lonac dodajte oprane i narezane jagode, šećer i 200 ml vode.


3Stavite kuhati

Jagode kuhajte na laganoj vatri dok ne omekšaju. Uklonite ih s vatre i usitnite štapnim mikserom.


4Dodajte pripremljeni gustin

Dodajte pripremljeni gustin, vratite na vatru i kratko kuhajte. Vrući preljev odmah prelijte preko nadjeva.


5Stavite hladiti

Gotovi cheesecake ohladite na sobnoj temperaturi pa stavite u hladnjak. Prije posluživanja ga ukrasite svježim jagodama.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.