Najljepše za Instagram

Svi se ponekad volimo pohvaliti svojim kulinarskim uspjesima na društvenim mrežama, zar ne? A uz ove vizualno atraktivne recepte potreban vam je još samo fotić.

Najljepše za Instagram
Pita od borovnica
(16)
2h 20min

Prhko tijesto i nota kiselog i osvježavajućeg okusa borovnica kombinacija su u ovoj piti. S ukrašavanjem se možete poigrati, pa tako gornja kora može biti kružnog oblika, mrvičasta ili čak i bez nje. Mi smo se odlučili tijesto narezati na trakice i unakrsno ju ukrasiti.

Cheesecake s bundevom
(16)
1h 10min

Donosimo vam jednostavan recept za pripremu cheesecake s bundevom. Sloj hrskavih keksa, krem sira i krem sira u kombinaciji s pireom od bundeve sigurno će vas osvojiti na prvi zalogaj. Ako ste ljubitelji cheeesecakea isprobajte i ovu jesensku kombinaciju sastojaka.

Kava s bundevom i začinima
(16)
10min

Kava s bundevom i začinima, poznatija pod nazivom Pumpkin spice latte, popularni je kremasti jesenski napitak koji je prepun mirisnih začina, i naravno bundeve. Začine možete dozirati po želji i ukusu, a šećer možete zamijeniti medom.

Gin&Tonic cheesecake
(16)
35min

Svima nam drag Gin & Tonic dobio je svoju verziju deserta. Spoj hrskave podloge i kremastog osvježavajućeg nadjeva savršen je za sve ljubitelje tog pića. Koristite tonik po izboru, a ukoliko pazite na kalorije krem sir zamijenite sa sirom smanjene masnoće.

Lažni pomfrit od palente i začinskog bilja
(15)
50min

Iako se palenta najčešće priprema kao kremasti prilog, ovog puta odlučili smo se pripremiti ju na drugačiji način. Izgledom podsjeća na svima omiljene pržene krumpiriće, no ipak je riječ o zdravoj i ukusnoj grickalici.

Salata to go
(14)
15min

Salata u staklenci praktičan je način da je uzmete na posao, na faks ili gdje god idete. Sve je u jednoj posudi i nemate brige oko posebnog pakiranja dresinga.

Panna cotta
(14)
40min

Jednostavna talijanska slastica koja u doslovnom prijevodu znači kuhana krema. Strukturom slična pudingu, kremasta panna cotta je poprilično neutralnog okusa, ali se zato odlično slaže s voćem i voćnim preljevima.

Mekane palačinke
(14)
25min

Ova smjesa za palačinke bit će nešto drugačija od one klasične koju najčešće pripremamo i to zbog korištenja mlaćenice (mješavina mlijeka i limunovog soka) i praška za pecivo. Ove palačinke su nešto deblje, dok je unutrašnjost prozračna i mekana, pa teksturom podsjećaju na američke palačinke.

 Punjena pogača
(13)
1h 55min

Pogaču od dizanog tijesta smo punili feta sirom i maslacem, premazali jajetom i posipali mješavinom sjemenka. Hrskava je izvana, mekana iznutra i izvrsno se slaže s čašom jogurta.

Domaće kiflice
(13)
2h 5min

Domaće, mirisne i mekane kiflice svima su draže od onih kupovnih. Možete ih puniti sirom, šunkom, krem sirom ili ih ostaviti prazne. Posipajte ih sjemenkama po želji i spremne su za pećnicu.

Krafne
(13)
2h

Prozračne i mekane krafne koje se tope u ustima simbol su poklada. Ovi debeljuškasti kolačići obradovat će vaše najmlađe, a vas će sigurno vratiti u djetinjstvo. Za krafne ne postoji nekakav originalni recept, ali zato svaka domaćica ima svoj za kojeg tvrdi da je najbolji, koji ima onaj neki tajni sastojak pomoću kojega krafne ispadnu fantastično. Ako ste još uvijek u potrazi za savršenim receptom, možete prestati tražiti jer uz ovaj recept krafnice baš uvijek ispadnu baš onako kako treba.

Domaći Jaffa keksi
(13)
1h 20min

Donosimo vam recept za jednostavne domaće Jaffa kekse koji se sastoje se od tri komponente – lagani prhki i spužvasti biskvit, aromatični žele od naranče i otopljena tamna čokolada. Nakon što isprobate ovaj recept više nećete jesti kupovne.

Lazanje od palačinki
(12)
1h 10min

Mekane palačinke, slojevi špinata, ricotte, umaka od rajčice i piletine čine ove lazanje odličnim obrokom. Vegetarijanci piletinu mogu zamijeniti gljivama.

Salata sa svježim smokvama i rikulom
(12)
10min

Iskoristite sezonu smokva i pripremite salatu s rikulom, parmezanom, pinjolima i dresingom od meda i balzamičnog octa. Gorčina rikule ističe slatkoću smokve i čini ovu salatu nezaobilaznom za kraj ljeta.

Jednostavni kolač s malinama
(12)
1h

Za pripremu ovog kolača bit će vam potreban samo blender i okrugli kalup, dok su dva glavna sastojka maline i bademi. Poslužite ovu slasticu uz šalicu kave ili čaja.

Čokoladni tart
(12)
50min

Ovaj jednostavni čokoladni tart odličan je izbor za dane kad se zaželite nečeg slatkog, kremastog i čokoladnog, čak i za one koji ne vole provoditi puno vremena u kuhinji. Tart po želji možete ukrasiti jagodama, malinama ili drugim bobičastim voćem.

Oreo cheesecake
(12)
30min

Cheesecake već svi volimo, a kad je u kombinaciji s Oreo keksima ne može loše ispasti.

Tiramisu od jagoda i kokosa
(12)
30min

Kombinacija mascarpone sira, piškota i kave zasigurno vas odmah asocira na jedan od najpoznatijih deserta – tiramisu. Odlučili smo isprobati drugačiju, proljetnu, verziju s dodatkom jagoda i kokosa.

Non plus ultra
(12)
2h

Hrskavi i prhki keksići s maslacem peku se zajedno sa šaumom, te se nakon pečenja lijepe marmeladom. Mi imamo recept uz koji uvijek uspiju.

Muffini s jabukama i krem sirom
(12)
50min

Sočni biskvit s jabukama i začinima ukrašen je kremom od krem sira, maslaca i šećera u prahu. Nama su ovi muffini definitivno na vrhu jesenske liste najboljih deserata.

Index kuhinja

Zapišite recept za najjednostavnije i najbrže fritule, a ispast će ih brdo

Zapišite recept za najjednostavnije i najbrže fritule, a ispast će ih brdo

FRITULE su na vrhuncu svoje sezone, a osim na Adventu, u njima možete uživati i kod kuće. Pronašli smo najbrži i najjednostavniji recept koji vrijedi zapisati, a jednostavan je i početnicima u kuhinji.
Kralj Charles i supruga jedan kolač jedu tjednima, a mi ga pravimo za blagdane

Kralj Charles i supruga jedan kolač jedu tjednima, a mi ga pravimo za blagdane

BRITANSKI kralj Charles obožavatelj je jednostavnih, seoskih okusa, pa mu je tako i omiljena slastica jedan takav kolač. Kolač je posebno omiljen u Britaniji, a često se priprema za blagdane.
Isprobali smo što se sinoć kuhalo na Dolcu. Evo dojmova i cijena

Isprobali smo što se sinoć kuhalo na Dolcu. Evo dojmova i cijena

JUČER, 13. prosinca, održan je zadnji blagdanski Place Market na zagrebačkom Dolcu. Cilj ovog gastrodogađanja je oživljavanje gradskih tržnica, a mi smo isprobali jela koja su na licu mjesta pripremali renomirani chefovi i ugostitelji.