Domaće kiflice

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Domaće kiflice by youtube
Domaće kiflice
Domaće, mirisne i mekane kiflice svima su draže od onih kupovnih. Možete ih puniti sirom, šunkom, krem sirom ili ih ostaviti prazne. Posipajte ih sjemenkama po želji i spremne su za pećnicu.

Sastojci

Broj porcija
8
700 gglatkog brašna
10 gšećera
10 gsoli
7 gsuhog kvasca
75 gmaslaca
50 mlulja
200 mlmlijeka
180 gčvrstog jogurta
1 žlicajabučnog octa ili limunovog soka
1jaje (za premazati)
20 mlmlijeka (za premazati)
Nadjev, po želji
Sjemenke, po želji (za posipanje)

Priprema

1 Sjedinite sastojke

Sjedinite brašno, sol, šećer i kvasac. U manji lonac dodajte ulje i maslac, rastopite te sklonite s vatre. Dodajte hladno mlijeko, jogurt i ocat, dobro izmiješajte i izlijte u posudu u kojoj planirate mijesiti tijesto.


2 Umijesite tijesto

Dodajte pola smjese s brašnom, miješajte minutu, zatim dodajte još pola te nastavite miješati 2 minute, nakon čega ćete dodati ostatak smjese i umijesiti tijesto. Prekrijte čistom krpom i ostavite na toplome 45 minuta kako bi tijesto naraslo. 


3 Oblikujte

Nakon 45 minuta bi vam tijesto trebalo narasti i biti vrlo mekano. Malo ga premijesite i stavite na pobrašnjenu površinu. Razvaljajte u krug debljine otprilike 5 mm. Razrežite na trokutiće koje ćete nadijevati po ukusu – ili ne morate uopće, svakako će biti ukusni. 


4 Zamotajte

Dobro zamotajte kiflice kako vam nadjev ne bi iscurio, premažite ih s malo mlijeka i ostavite pola sata na sobnoj temperaturi kako bi još malo narasle. Razmutite jaje i zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.


5 Pecite

Premažite kiflice jajetom i pospite sjemenkama po želji. Ubacite u pećnicu na 18 minuta. Pecite dok vam kiflice lijepo ne porumene. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.