Lazanje od palačinki

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Lazanje od palačinki
Mekane palačinke, slojevi špinata, ricotte, umaka od rajčice i piletine čine ove lazanje odličnim obrokom. Vegetarijanci piletinu mogu zamijeniti gljivama.

Sastojci

Broj porcija
10

Palačinke

100 goštrog brašna
100 gglatkog brašna
2jaja
380 mlmlijeka
Sol
Papar, po ukusu
Napomena: Ukoliko imate palačinke od dana prije iskoristite ih za pripremu ovog jela. Umaci i pečenje će ih ponovno omekšati.

Sloj špinata

380 gricotte
300 gšpinata, odmrznutog i ocjeđenog od vode
100 gparmezana, sitno naribanog
1jaje
Sol
Papar
Napomena: Po želji ricotta sir zamijenite svježim ili krem sirom.

Sloj rajčice

300 mlrajčice passate ili umaka od rajčice
330 gpolumasne mozzarelle, naribane
Napomena: Mozzarella sir zamijenite goudom, edamerom ili tilzitom.

Piletina

300 gpiletine, očišćene od kosti i kože
Začini po želji
Brašno
Napomena: Iskoristite ostatke kuhane ili pečene piletine.

Priprema

Palačinke

1 Umutite smjesu

Zagrijte pećnicu na 160°C. U veliku zdjelu dodajte brašno i u sredini napravite udubinu. Dodajte jaja, sol i papar. Lagano umutite da se sjedini i polako dodajte mlijeko dok ne dobijete glatko tijesto bez grudica.


2 Pecite palačinke

Pecite palačinke jednu po jednu (trebalo bi ih ispasti oko 10) i ostavite da se ohlade.

Sloj špinata

3 Pripremite nadjev od špinata

U posebnoj posudi pomiješajte sve sastojke i ostavite sa strane.

Sloj rajčice

4 Pripremite nadjev od rajčice

U posebnoj posudi pomiješajte sve sastojke i ostavite sa strane.


5 Ispecite piletinu

Piletinu narežite na sitne kockice, začinite, uvaljajte u brašno i popržite dok se ne poprimi zlatnu boju.


6 Složite lazanje

Postavite 1 palačinku na dno kalupa za tortu. Upotrijebite 1 veliku žlicu mješavine špinata i ravnomjerno rasporedite po palačinki. Nastavite tako sve dok ne dođete do treće palačinke te premažite trećinom umaka od rajčice, dodajte piletinu i pospite mozzarellom. Nastavite mazati tako da svaku treću palačinku mažete umakom od rajčice i sirom. Na posljednju palačinku namažite obilnu količinu umaka od rajčice i pospite mozzarellom. Pecite 30 minuta. Izvadite iz pećnice i odmah poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.