Sočna mesna štruca u lisnatom tijestu

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Sočna mesna štruca u lisnatom tijestu by Shutterstock Shutterstock

Za sat vremena možete pripremiti klasični ručak za cijelu obitelj, bez puno prljavog posuđa i na malo drugačiji način.



Sastojci

Broj porcija
6
700 gmljevenog mesa
1jaje
2 žlicekrušnih mrvica
1 žličicamljevene crvene paprike
2režnja češnjaka
2 žličicenasjeckanog češnjaka
sol, papar
5tvrdo kuhanih jaja
50 gmaslaca
200 gsvježeg špinata
1žumanjak za premazivanje
1paket lisnatog tijesta

Priprema

1Blanširajte špinat

Špinat dobro operite, blanširajte kratko u vreloj vodi i ocijedite.


2Izradite smjesu za štrucu

Mljeveno meso, jedno cijelo jaje, crvenu papriku, sitno sjeckani češnjak i peršin stavite u veću posudu. Posolite i popaprite, dobro izmiješajte rukama.


3Oblikujte štrucu

Rukama oblikujte oblik štruce, sredinu pritisnite rukama i napravite udubljenje. Prvo stavite blanširane listove špinata zatim poredajte pet tvrdo kuhanih jaja. Meso zagladite tako da prekrijete jaja.


4Stavite peći

Štrucu premjestite u nauljeni lim za pečenje, po vrhu rasporedite listiće maslaca i pecite na 200 stupnjeva 30 minuta.


5Zamotajte u lisnato tijesto

Na pola pečenu štrucu izvadite, malo ohladite. Lisnato tijesto razvaljajte, zamotajte mesnu štrucu, premažite umućenim žumanjkom. Pecite dodatnih 20 minuta na 180 stupnjeva.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.