Škotska jaja

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Škotska jaja by Shutterstock Shutterstock

Često se misli kako je ovaj recept težak za napraviti, ali dokazat ćemo vam suprotno.

Sastojci

Broj porcija
4
500 gmljevene svinjetine
1 šnitastarog kruha
100 ml mlijeka
2 režnjačešnjaka
6jaja
100 goštrog brašna
150 gkrušnih mrvica
sol, papar

Priprema

1Pomiješajte meso i ostale sastojke

Kruh namočite u mlijeku. Luk sitno nasjeckajte i popržite na tavi dok ne postane staklast. Luk dodajte u ocijeđeni kruh, dodajte sitno sjeckani peršin, nasjeckani češnjak, meso, sol, papar i na kraju dodajte 1 jaje, dobro promiješajte kako bi se sastojci sjedinili.


2Skuhajte jaja

4 jaja kuhajte 5-7 minuta, ohladite ih i ogulite.


3Oblikujte škotska jaja

Smjesu mesa podijelite na 4 dijela. Uzmite četvrtinu, na dlanu oblikujte pljeskavicu, u sredinu stavite jaje, zatvorite mesom i rukama oblikujte kuglu. Pazite da je jaje obloženo sa svih strana. Postupak ponovite sa ostalim jajima.


4Ispanirajte jaja i ispecite

Uvaljajte pripremljeno jaje u brašno, umućeno jaje i krušne mrvice, pecite jedno po jedno. Okrečite žlicom da se jednolično ispeku i ne izgube oblik.


5Poslužite toplo

Pečena jaja izvadite na kuhinjski ubrus kako bi upio višak masnoće i poslužite topla.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.