U velikoj zdjeli pomiješajte krušne mrvice, mlijeko, jaje, češnjak, posolite i popaprite. Ostavite desetak minuta da krušne mrvice upiju mlijeko.
Sada dodajte sitno nasjeckani crveni luk, mljevenu junetinu i svinjetinu i peršin. Dobro izmiješajte rukom i oblikujte 20 okruglica.
Savjet: Kako vam se meso ne bi lijepilo za ruke dok ga oblikujete, navlažite dlanove vodom.
U velikoj tavi zagrijte ulje i okruglice pržite tako da dobiju boju sa svih strana. Trebat će vam desetak minuta.
Ako nemate dovoljno veliku tavu da ih možete okretati, napravite ovaj korak u dvije ture.
Bitno je da tava ne bude prenatrpana jer će se inače ohladiti kad stavite sve okruglice i one bi se mogle zalijepiti za dno.
Kad su dobile boju, izvadite ih iz tave i stavite sa strane.
Nakon što ste izvadili okruglice iz tave, nemojte je prati jer će eventulani zagoreni komadići koji su ostali na dnu dati bolji okus umaku.
Ubacite maslac neka se otopi, na to dodajte glatko brašno i miješajte.
Kad dobije zlatnožutu boju ulijte temeljac i slatko vrhnje, dodajte Diijon senf i sojin umak.
Ako je temeljac ranije posoljen, nemojte dodavati još soli jer je ima i u sojinom umaku. Najbolje je da probate i prilagodite svom ukusu.
U umak vratite mesne okruglice i prokuhajte minutu do dvije.
Servirajte mesne okruglice u umaku uz pire krumpir i malo džema od brusnice.