Piletina Kijev Marca Pierrea Whitea

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
50min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Piletina Kijev Marca Pierrea Whitea by freepik freepik

Slavni kuhar Marco Pierre White poznat je po tome što je poučavao kuhare kao što su Gordon Ramsay, Mario Batali i Curtis Stone, ali i po svom odličnom receptu za piletinu Kijev.


Sastojci

Broj porcija
4
2 režnjačešnjaka
120 gomekšalog maslaca
2 komadapilećih prsa bez kože
2jaja, istučena
30 gbrašna
1razmrvljena kokošja kocka
120 gkrušnih mrvica
ulje
1 vezicanasjeckanog svježeg peršina
1limun narezan na kriške, za posluživanje

Priprema

1Usitnite češnjak

Ogulite češnjak i izvadite mu jezgru. Sitno narežite, pospite prstohvatom soli i bočnom stranom noža temeljito zgnječite.


2Pomiješajte češnjak, peršin i maslac

Pomiješajte mljeveni češnjak, peršin i maslac i promiješajte vilicom kako biste dobili kompaktnu smjesu začinjenog maslaca.


3Pripremite pileća prsa

Pilećim prsima na dasci za rezanje prerežite sredinu, ali pazite da ne prerežete skroz do kraja. Otvorite prsa poput krila leptira, stavite između 2 lista prozirne folije i ravnom stranom bata za meso istucite od središta prema rubovima. Pazite da je meso debljine otprilike 1,5 cm, ali da nije pretanko. Također, pripazite da ne udarate prejako kako ne bi potrgali meso. Ponovite s preostalim pilećim prsima i začinite solju i paprom s obje strane.


4Pripremite sastojke za paniranje

Stavite razmućena jaja, brašno i krušne mrvice u 3 odvojene posude, a brašnu dodajte razmrvljenu kokošju kocku.


5Nadjenite pileća prsa

Stavite pileća prsa na komad plastične folije i sredinu nadjenite žlicom začinjenog maslaca. Provjerite ima li dovoljno plastične folije da piletinu čvrsto omotate u nekoliko slojeva. Počnite motati maslac i piletinu, uvlačeći bočne strane dok valjate. Nakon što dobijete uski pileći smotuljak, čvrsto ga uvaljajte u plastičnu foliju. Ponovite s ostalim prsima. Stavite smotanu piletinu u hladnjak na 50 do 60 minuta


6Panirajte prsa

Izvadite piletinu iz hladnjaka i pažljivo je razmotajte iz plastične folije.


Ohlađena prsa pažljivo uvaljajte u začinjeno brašno, dobro umočite u jaje i prekrijte krušnim mrvicama. Ponovite postupak još jednom s jajima i krušnim mrvicama, kako biste osigurali dobar premaz koji će spriječiti istjecanje maslaca.


7Ispecite u tavi

U tavi zagrijte sloj od 2 cm suncokretovog ulja i pažljivo dodajte piletinu. Pecite 10 minuta sa svake strane pa izvadite iz ulja i ocijedite na kuhinjskom papiru.


8Poslužite

Poslužite odmah, ukrašeno kriškama limuna i posuto peršinom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.