Posuda koja se tradicionalno koristi za spremanje ovog jela je dutch oven, koja se koristi za kuhanje na štednjaku jednako kao i za kuhanje u pećnici, a često i za pečenje kruha. Ako nemate lonac koji se može koristiti za oboje, možete prvi dio pripreme odraditi u klasičnom loncu, pa sve premjestiti u doboku vatrostalnu posudu s poklopcem za sporo kuhanje u pećnici.
Najprije upalite pećnicu na 175 stupnjeva i pustite da se grije.
Zagrijte ulje u velikom loncu s debelim dnom i prepržite slaninu narezanu na komade. Maknite iz lonca na tanjur i ostavite sa strane. Isto napravite s govedinom koju ste narezali na veće komade.
Sada na tu masnoću dodajte nasjeckani luk i mrkvu narezanu na kolutove i dinstajte da malo omekšaju.
Ubacite 4 režnja sitno nasjeckanog češnjaka i uz miješanje dinstajte samo minutu.
Dodajte ranije prepržene komade slanine i govedine, posolite, posipajte brašnom i promiješajte, pa pustite da se zaprži sa svih strana.
Ulijte vino, temeljac, stavite koncentrat rajčice i lovor i sve promiješajte.
Pustite da zakuha, a onda ugasite vatru i posudu premjestite u zagrijanu pećnicu na 2 do 3 sata.
Pred kraj kuhanja govedine u pećnici, kad postane mekana i odvaja se, pripremite šampinjone.
Na tavi rastopite maslac i dodajte šampinjone, pa ih pržite uz miješanje oko pet minuta.
Ubacite u lonac s govedinom. Poslužite s pire krumpirom.