Očistite bubrege od središnjeg dijela koji sadrži vezivno tkivo.
Isperite vodom pa odrežite sve vanjske dijelove koji su povezani s bubregom. Vjerojatno ćete vidjeti neke od membrana koje prekrivaju bubreg, nježno ih povucite i uklonite.
Oštrim nožem prerežite bubreg po dužini na pola. Vidjet ćete svu masnoću i vene koje treba ukloniti. Možete prvo kuhinjskim škarama odrezati veliku venu ili možete preskočiti ovaj dio i samo malim oštrim nožem ukloniti žile i odstraniti masnoću.
Stavite tavu na vatru i dobro zagrijte par žlica maslinovog ulja.
Pripremljene svinjske bubrege stavite u tavu i pecite 1 do 1.5 minutu s jedne strane. Okrenite bubrege i pecite ih još 1 minutu s druge strane.
Kako bi ostali sočni, bubrezi trebaju ostati blago ružičasti u sredini.
Uklonite bubrege s tave i premjestite ih na tanjur.
U istu tavu dodajte sitno nasjeckani luk i pirjajte ga dok ne omekša. Zatim dodajte češnjak i pirjajte još jednu minutu.
U tavu dodajte bijelo vino, pustite da malo ispari pa dodajte pasiranu rajčicu.
Pustite da se umak reducira.
Pečene svinjske bubrege vratite u tavu s umakom. Dobro promiješajte kako bi se bubrezi obložili umakom.
Po vrhu posipajte svježi peršin.
Poslužite odmah i uživajte u ukusnom obroku!