Svinjski bubrezi u crvenom umaku prema receptu slavnog Jacquesa Pepina. S obzirom na to da se bubrezi peku vrlo kratko, samo minutu ili dvije sa svake strane, ovo jelo je izvrstan izbor za brzinski ručak tijekom radnog tjedna.
Očistite bubrege od središnjeg dijela koji sadrži vezivno tkivo.
Isperite vodom pa odrežite sve vanjske dijelove koji su povezani s bubregom. Vjerojatno ćete vidjeti neke od membrana koje prekrivaju bubreg, nježno ih povucite i uklonite.
Oštrim nožem prerežite bubreg po dužini na pola. Vidjet ćete svu masnoću i vene koje treba ukloniti. Možete prvo kuhinjskim škarama odrezati veliku venu ili možete preskočiti ovaj dio i samo malim oštrim nožem ukloniti žile i odstraniti masnoću.
Stavite tavu na vatru i dobro zagrijte par žlica maslinovog ulja.
Pripremljene svinjske bubrege stavite u tavu i pecite 1 do 1.5 minutu s jedne strane. Okrenite bubrege i pecite ih još 1 minutu s druge strane.
Kako bi ostali sočni, bubrezi trebaju ostati blago ružičasti u sredini.
Uklonite bubrege s tave i premjestite ih na tanjur.
U istu tavu dodajte sitno nasjeckani luk i pirjajte ga dok ne omekša. Zatim dodajte češnjak i pirjajte još jednu minutu.
U tavu dodajte bijelo vino, pustite da malo ispari pa dodajte pasiranu rajčicu.
Pustite da se umak reducira.
Pečene svinjske bubrege vratite u tavu s umakom. Dobro promiješajte kako bi se bubrezi obložili umakom.
Po vrhu posipajte svježi peršin.
Poslužite odmah i uživajte u ukusnom obroku!
Komentari