Svinjski bubrezi u crvenom umaku

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Svinjski bubrezi u crvenom umaku by Shutterstock Shutterstock

Svinjski bubrezi u crvenom umaku prema receptu slavnog Jacquesa Pepina. S obzirom na to da se bubrezi peku vrlo kratko, samo minutu ili dvije sa svake strane, ovo jelo je izvrstan izbor za brzinski ručak tijekom radnog tjedna.

Sastojci

Broj porcija
2
2svinjska bubrega
sol
papar
maslinovo ulje
1manji luk
2 češnjačešnjaka
3 žlicesuhog bijelog vina
80 mlpasirane rajčice
svježi peršin

Priprema

1Očistite bubrege

Očistite bubrege od središnjeg dijela koji sadrži vezivno tkivo.


Isperite vodom pa odrežite sve vanjske dijelove koji su povezani s bubregom. Vjerojatno ćete vidjeti neke od membrana koje prekrivaju bubreg, nježno ih povucite i uklonite.


Oštrim nožem prerežite bubreg po dužini na pola. Vidjet ćete svu masnoću i vene koje treba ukloniti. Možete prvo kuhinjskim škarama odrezati veliku venu ili možete preskočiti ovaj dio i samo malim oštrim nožem ukloniti žile i odstraniti masnoću.


2Ispecite bubrege

Stavite tavu na vatru i dobro zagrijte par žlica maslinovog ulja.


Pripremljene svinjske bubrege stavite u tavu i pecite 1 do 1.5 minutu s jedne strane. Okrenite bubrege i pecite ih još 1 minutu s druge strane.


Kako bi ostali sočni, bubrezi trebaju ostati blago ružičasti u sredini.


Uklonite bubrege s tave i premjestite ih na tanjur.


3Pripremite umak

U istu tavu dodajte sitno nasjeckani luk i pirjajte ga dok ne omekša. Zatim dodajte češnjak i pirjajte još jednu minutu.


U tavu dodajte bijelo vino, pustite da malo ispari pa dodajte pasiranu rajčicu.


Pustite da se umak reducira.


4Vratite bubrege u tavu

Pečene svinjske bubrege vratite u tavu s umakom. Dobro promiješajte kako bi se bubrezi obložili umakom.


Po vrhu posipajte svježi peršin.


5Poslužite

Poslužite odmah i uživajte u ukusnom obroku!


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.