Pizza napoletana s mortadelom, pistacijama i pestom

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
7min
Ukupno vrijemeUkupno
3h 7min
KompliciranostTežina
Cijena
Pizza napoletana s mortadelom, pistacijama i pestom
Pizza je većini populacije omiljeno jelo. Vrsta "napoletana" odlikuje se laganim i prozračnim tijestom, napravljenim od posebnog brašna tipa 00.

Sastojci

Broj porcija
4

Tijesto

700 gbrašna tipa 00
500 mlvode
20 gsoli
5 gsuhog kvasca

Nadjev (za jednu pizzu)

100 gpesta
200 gmozzarelle
1 žlicamaslinovog ulja
100 gmortadele
20 gpistacija, usitnjenih
20 gparmezana

Dekoracija

listovi svježeg bosiljka
cherry rajčice

Priprema

1Pripremite tijesto

Otopite suhi kvasac i sol u malo vode, te zamijesite sa brašnom.


Mijesite oko 15 minuta.


Zatim ostavite da se tijesto diže na sobnoj temperaturi oko sat vremena.


2Podijelite tijesto

Dignuto tijesto podijelite u 4 kugle (bule), svaka cca 280g.


Ostavite kugle da se dižu još oko sat i pol.


3Razvaljajte tijesto

Svaku kuglu razvaljajte u oblik diska. Koristite unutarnji dio dlana da tiskate od sredine prema van, bez stiskanja rubova.


4Nadjenite pizzu

Nanesite pesto umak na oblikovanu pizzu.


Dodajte mozzarellu i parmezan, te prelijte maslinovim uljem.


5Ispecite u pećnici

Stavite pizzu u prethodno zagrijanu pećnicu na maksimalnu temperaturu.


Pecite oko 7 minuta.


6Dodajte mortadelu i ukrasite

Nakon pečenja, dodajte mortadelu i posipajte usitnjeni pistacio na pizzu.


Ukrasite s bosiljkom i cherry rajčicama.