Goveđa braciola

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Goveđa braciola by Shutterstock Shutterstock

Ovo su sočne, aromatične goveđe rolice sa začinskim biljem i sirom, kuhane u umaku od rajčica na laganoj vatri. U Italiji se najčešće poslužuju s kratkom tjesteninom, a vi ih možete poslužiti s kojim god prilogom želite.

Sastojci

Broj porcija
6
450 gtanko narezane govedine (6 tankih fileta)
2 žlicecrvenog luka, nasjeckanog
2 češnja češnjaka, usitnjena
1 žlicaperšina, nasjeckanog
120 gkrušnih mrvica (po želji krušne mrvice pomiješajte sa začinskim biljem po ukusu)
2 žlicemaslinovog ulja
1 žlicaparmezana, sitno naribanog
350 mlumaka od rajčice
1 žlicasuhog origana
Parmezan, za dekoraciju

Priprema

1 Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 135 stupnjeva.


2 Pripremite smjesu za nadjev

Zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja u maloj tavi na umjerenoj vatri. Dodajte luk, češnjak i peršin te dinstajte dok ne omekša. Dodajte krušne mrvice i preostalo maslinovo ulje. Miješajte dok se sastojci ne povežu u smjesu. Maknite s vatre i dodajte parmezan. Stavite na stranu.


3 Zarolajte meso

Na kraći rub fileta stavite 1-2 žlice mješavine mrvica, zarolajte i presavijte rubove poput omotnice. Rolicu stavite u tavu sigurnu za pećnicu tako da presavijeni dio bude okrenut prema dolje. Ponovite s preostalim filetima mesa.


4 Zapecite

Tavu s rolicama stavite na srednje jaku vatru i zapecite ih dok ne poprime smeđu boju.


5 Pripremite umak od rajčice

U posebnoj zdjeli pomiješajte umak od rajčice s origanom, a zatim njime prelijte goveđe rolice.


6 Pecite 

Stavite u pećnicu, bez poklopca, na 45 minuta.


7 Poslužite

Izvadite iz pećnice i ostavite da se odmori 5 minuta prije posluživanja. Poslužite uz tjesteninu ili prilog po želji!

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.