Piletina cacciatore (na lovački)

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 45min
KompliciranostTežina
Cijena
Piletina cacciatore (na lovački) by Shutterstock Shutterstock

Pollo alla cacciatora ili piletina na lovački je tradicionalno talijansko jelo s pirjanom piletinom, povrćem i gljivama u umaku od rajčice i začinskog bilja.

Sastojci

Broj porcija
6
1cijelo pile, rasječeno
32 gbrašna
1 žličicasoli
1 žličicapapra
3 žlicemaslinovog ulja
1luk, nasjeckan
1paprika babura, nasjeckana
250 gšampinjona, narezanih
3 češnjačešnjaka, protisnutog
60 mlsuhog crnog vina
130 mlpilećeg temeljca
800 gsjeckane rajčice iz konzerve
2 žličicemediteranske mješavine začine
2 žličicebalzamičnog octa
2 žlicešećera
kora parmezana
ribani sir
peršin, sitno nasjeckan

Priprema

1Ispecite komade piletine

Komade piletine pospite brašnom i polovicom soli i papra, zatim ih uvaljajte u brašno.


Zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri u velikom loncu s debelim dnom. Dodajte komade piletine i pecite ih oko 3 minute sa svake strane ili dok ne porumene. Pustite ih da se lijepu zapeku bez previše diranja. Piletina će se kasnije nastaviti kuhati u umaku, sad želite samo postići lijepu zlatno smeđu koricu.


Izvadite komade piletine iz lonca i stavite ih sa strane, a ulje ostavite u tavi.


2Pirjajte povrće

U isti lonac dodajte luk, papriku, gljive i češnjak. Po potrebi dodajte još ulja. Pirjajte na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju i ne porumene.


3Dodajte vino i temeljac

Dodajte bijelo vino i pileći temeljac, pa drvenom kuhačom ostružite komadiće s dna lonca i miješajte.


4Dodajte rajčicu

U lonac dodajte zgnječenu rajčicu, začine, balzamični ocat, šećer i koricu od parmezana. Dodajte ostatak soli i papra i promiješajte da se sve skupa sjedini.


5Vratite piletinu u lonac

Dodajte komade piletine natrag u tavu. Pokrijte poklopcem i kuhajte na laganoj vatri najmanje 45 minuta ili najviše 2 sata. Kušajte i po potrebi dodajte još soli i papra.


6Poslužite

Ukrasite naribanim parmezanom i svježe nasjeckanim peršinom, te dodajte još jednu kapljicu balzamičnog octa.


Poslužite uz domaći kruh ili tjesteninu.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.