Zapečena piletina s parmezanom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Zapečena piletina s parmezanom by Shutterstock Shutterstock
Iako vuče korijene iz talijanske kuhinje, parmezan piletina tipično je američko jelo. Jednostavno je i ukusno, a ovako pripremljena piletina prilikom pečenja ostaje sočna.

Sastojci

Broj porcija
4
400 gpilećih prsa (bez kostiju)
Sol po ukusu
Svježe mljeveni papar po ukusu
2jaja
100 gkrušnih mrvica
45 gribanog parmezana
2 žliceoštrog brašna
240 mlmaslinovog ulja za prženje
260 mlpasirane rajčice
100 gmozzarelle, narezane na kockice
Svježi sjeckani bosiljak
60 gnaribanog provolone sira ili sira po izboru
20 gnaribanog parmezana
1 žlicamaslinovog ulja

Priprema

1Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva. Pileća prsa istucite glatkom stranom bata za meso te ih dobro začinite sa soli i paprom.


2Pripremite meso

U tanjuru istucite jaja,a u posebnoj posudi pomiješajte 45 g parmezana i krušne mrvice. Piletinu uvaljajte u brašno, zatim u jaja, pa u krušne mrvice i parmezan. Ponovite sa svakim fileom pa ostavite sa strane na 15-ak minuta.


3Pohajte

U velikoj tavi zagrijte ulje pa ispohajte piletinu. Pecite 2 minute sa svake strane. Ne trebate pretjerivati jer će se piletina u potpunosti ispeći u pećnici.


4Posložite piletinu

U pekač složite piletinu pa ju nadjenite pasiranom rajčicom. Svaki file jednako nadjenite slojevima mozzarelle, bosiljka i provolone sira. Na kraju sve pospite parmezanom i poškropite s malo maslinovog ulja.


5Pecite

Pecite 15 do 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici dok sir ne dobije zlatno smeđu boju.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
470.8 kcal
Proteini
42.1 g
Masnoće
25 g
Ugljikohidrati
24.8 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.