Pomiješajte peršin, pržene pinjole, naribanu limunovu koricu i češnjak na dasci za rezanje. Pospite solju, pa smjesu sitno nasjeckajte. Prebacite gremolatu u zdjelu i ostavite sa strane.
Prvo zagrijte pećnicu na 200°C s rešetkom postavljenom na srednju poziciju.
Krumpir ogulite, narežite uzdužno na četvrtine i nasjeckajte na kriške debljine oko 1 do 1.5 cm. Poriluk poprečno narežite na komade debljine oko 2 cm.
Posložite krumpir, poriluk i režnjeve češnjaka na dno velike vatrostalne posude. Prelijte s polovicom maslinovog ulja i pospite polovicom soli i papra. Pomiješajte povrće u ulju i začinima.
Ulijte pileći temeljac, a zatim posložite komade piletine s kožom prema gore na mješavinu povrća. Piletinu ravnomjerno premažite s preostalim 2 maslinovim uljem i pospite s preostalom soli i paprom.
Piletinu pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na srednjoj rešetki između 40 i 45 minuta. Nakon otprilike 20 minuta, žlicom prelijte sokove iz vatrostalne posude preko piletine .
Uključite postavke roštilja na vašoj pećnici i povećajte temperaturu na 240 stupnjeva. Nastavite peći dok koža piletine ne porumeni, još oko 5 minuta.
Izvadite posudu za pečenje iz pećnice i ostavite da se piletina odmori 10 minuta.
Prebacite komade piletine i povrće na pladanj. Žlicom prelijte umak iz posude za pečenje preko piletine i obilato pospite gremolatom.
Poslužite vruće uz preostalu gremolatu za posipanje.