Poriluk

Poriluk je srodan češnjaku, luku i vlascu, a na našem se području najčešće koristi u salatama i varivima.

Poriluk
Recepti
Ribollita
(8)
1h

Ova gusta juha iz Toscane prava je hrana za tmurne dane. Prepuna je povrća i radi se u bezbroj različitih verzija, ali osnovu čine stari kruh, bijeli grah i jeftino povrće. Ime dolazi od riječi „podgrijati“ jer se obično radila s ostacima minestrone juhe.

Rižoto od poriluka i kurkume
(7)
40min

Brz je i od samo par sastojaka, a stvarno fin.

Quiche s čvarcima
(5)
1h 10min

Napravili smo podlogu koja nam je najbolja do sada - nećete intenzivno osjetiti čvarke, ali daju onaj prepoznatljivi slankasti okus i vjerujemo da će vam ova kombinacija biti prefina.

Juha od krumpira i poriluka
45min

Jednostavna juha od krumpira i poriluka koja ne koristi prečace kako bi pružila najbolji mogući okus i teksturu.

Krem juha od poriluka i batata
35min

Ako volite kremaste juhe, evo još jedne koju trebate uvrstiti na listu.

Sušena svinjska koljenica s kiselim kupusom
(7)
50min

Sušena svinjska koljenica ili buncek jelo je koje se priprema u našim krajevima čim zahladi, najčešće se poslužuje s kiselim kupusom i kuhanim ili pire krumpirom, no u ovom slučaju krumpir smo zamijenili s povrćem.

Povrtni temeljac
(5)
1h 10min

Hranjiv recept za povrtni temeljac koji će poboljšati vaše juhe, rižota, umake i još mnogo toga.

Gusto varivo od poriluka
(8)
1h 10min

Mirisno i utješno varivo koje će nas odmah vratiti u djetinjstvo. Jednostavno je za pripremu, potreban vam je samo jedan lonac i nekoliko sastojaka.

Spring rolls
(7)
33min

Spring rollsi, odnosno proljetne rolice zbog kojih će vas ekipa gnjaviti da ih napravite svaki put kad dolaze kod vas na druženje. Poslužite uz slatko-kiseli umak.

Quiche - pita sa šunkom i porilukom
(5)
1h 15min

Obožavam ovakve pite, kombinacije su mnogobrojne. Ako niste probali s kukuruznim brašnom, svakako preporuka.

Musaka od poriluka
(5)
55min

U potrazi za novim idejama i receptima za ručak neprestano tražimo nove kombinacije koje su zdrave i ukusne. Jedna od dobrih ideja mogla bi biti musaka od poriluka.

Zlatna piletina
(5)
20min

Recept za ovu zlatnu piletinu preuzeli smo sa stranice "Jamie Oliver - 15-Minute Meals Recipes".

Gyoze punjene povrćem
(5)
55min

Azijska punjena tjestenina. Jedno od najdražih jela iz azijskih restorana, stvarno je lako pripremtit i kod kuće. Jelo od jednostavnog tijesta i prilagodljivog nadjeva uvijek je moguće pripremiti i od različitog povrća iz frižidera.

Samose punjene mljevenim mesom
(8)
1h 50min

Još nisam srela osobu koja ne voli ove divne paketiće, punjene mljevenim mesom.

Juha od kestena i gljiva
(9)
50min

Kesten pire osim za pripremu raznih slastica može se iskoristiti i za pripremu juha. Ova jesenska juha sigurno će postati vaš favorit u hladnim danima. Povrće je potrebno narezati, prepržiti i zaliti temeljcem, a zatim pomoću blendera usitniti i začiniti i juha je gotova!

Zelena shakshuka
(8)
20min

Shakshuka se tradicionalno priprema u crvenom umaku, začinjena s kimom, crvenom paprikom i kajenskim paprom, a jelo upotpunjuju jaja na oko. Inačica ovog jela ima mnogo, a jedna od njih je i ova zelena shakshuka. Baby špinat možete zamijeniti običnim špinatom ili blitvom.

Ragout od pilećih prsa, gljiva, poriluka i pancete s krem palentom
(10)
1h 10min

Ragout je sporo kuhan paprikaš od mesa i/ili povrća na francuski način, za razliku od poznatijeg ragua, koji je talijanski umak poslužen najčešće uz tjesteninu. Prvo ispržite piletinu kako bi ostala sočna, zatim popržite povrće, vratite piletinu i kratko pirjajte. Tako ćete dobiti aromatičan umak koji je odličan uz kremastu palentu.

Ramstek s povrćem
(7)
45min

Retro kuhinja: Specijaliteti s mesom za Dan žena 1979. godine.

Pita s porilukom
(7)
1h 10min

Slana pita, prefora kad imate više ljudi za stolom jer se dosta nareže od jednog lima za pečenje.

Krem juha od pastrnjaka
(7)
35min

Zimska juha uz koju dobro idu domaći krutoni.

Index kuhinja

Varee (63) u Bangkoku od 1981. prodaje najbolji mango sticky rice. Evo što je to

Varee (63) u Bangkoku od 1981. prodaje najbolji mango sticky rice. Evo što je to

NA TAJLANDU se uzgaja više od 200 vrsta manga, a upravo je mango glavni sastojak jedne od najomiljenijih tajlandskih slastica koja se zove khao niao mamuang ili mango sticky rice.
Jeste li znali kako se zapravo otvara Tic Tac? Cijeli život smo to radili krivo

Jeste li znali kako se zapravo otvara Tic Tac? Cijeli život smo to radili krivo

TIC TAC bomboni koji dolaze u malim prozirnim kutijicama već su godinama omiljeni bomboni za osvježiti dah, no čini se da smo ih oduvijek otvarali na pogrešan način.
Ako u njihovom zagrebačkom nađete jednu jedinu žilicu, dat će vam 100 €. Probali smo

Ako u njihovom zagrebačkom nađete jednu jedinu žilicu, dat će vam 100 €. Probali smo

OVDJE se jede baš pošteno, a pogledajte što smo mi probali - teško je odabrati što nam je bilo finije.