Gyoze punjene povrćem

Vrijeme pripremePriprema
35min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Gyoze punjene povrćem

Azijska punjena tjestenina. Jedno od najdražih jela iz azijskih restorana, stvarno je lako pripremtit i kod kuće. Jelo od jednostavnog tijesta i prilagodljivog nadjeva uvijek je moguće pripremiti i od različitog povrća iz frižidera.

Sastojci

Broj porcija
40

Tijesto

300 gbrašna
½ žličicesoli
160 mlvruće vode
kukuruzni škrob (ili brašno), za posipanje radne površine

Nadjev od povrća

1 žlicasezamovog ulja (ili ulja po želji)
2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
1 žlicasvježeg đumbira, sitno nasjeckanog (ili đumbira u prahu)
1 glavicaluka
100 gmrkve
200 ggljiva
2 žlicesoja umaka
1 žlicarižinog octa (ili iscijeđenog limuna)
1 žlicaSrirache

Umak

3 žlicesoja umaka
1 žlicarižinog octa (ili iscijeđenog limuna)
1 žlicaagavinog sirupa (ili šećera)
½ žličicesezamovog ulja (ili ulja po želji)
½ žličiceSrirache (ili ljutog umaka po želji)

Priprema

1Pripremite tijesto

Pomiješajte brašno i sol u zdjeli.


Dodajte vruću vodu i mijesite 3-5 minuta dok ne dobijete glatko i mekano tijesto.


Oblikujte kuglu, zamotajte je u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 30 minuta.


2Razvaljajte tijesto

Pospite radnu površinu s malo kukuruznog škroba (ili brašna) i razvaljajte tijesto na oko 2 mm debljine.


Izrežite krugove pomoću čaše ili kalupa za kekse (promjera oko 8 cm).


Uklonite obrub, umijesite ga u kuglu i ponovno razvaljajte pa izrežite još krugova.


3Pripremite nadjev

Sitno nasjeckajte povrće.


Zagrijte ulje u velikoj tavi.


Pržite gljive, luk i mrkvu 2-3 minute dok lagano ne porumene.


Dodajte poriluk i kupus s malo soli i kuhajte još 5-7 minuta, povremeno miješajući, dodajte malo vode po potrebi.


Dodajte sitno isjeckani češnjak i đumbir, te začine, kuhajte još minutu da se okusi sjedine.


Ostavite nadjev sa strane da se ohladi.


4Oblikujte gyoze

Stavite 1 žličicu nadjeva na sredinu svakog kruga tijesta.


Mažite rubove tijesta vodom i savijajte tijesto stvarajući lepezasti uzorak, pazeći da se zatvore svi "šavovi".


5Pripremite gyoze u tavi

Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Pržite Gyoze 2-3 minute.


Ulijte oko 1/4 šalice vode i pokrijte poklopcem. Kuhajte na pari 7-8 minuta ili dok voda ne ispari.


6Pripremite umak

Pomiješajte sve sastojke za umak - sojin umak, rižin ocat, agavin sirup, sezamovo ulje i srirachu.


7Poslužite

Poslužite uz pripremljeni umak i uživajte. Dobar tek!