Pečena teriyaki piletina

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Pečena teriyaki piletina by Shutterstock Shutterstock
Teriyaki piletina je japansko jelo koje spaja slatko-slane okuse soja umaka i najčešće meda ili šećera. Pileće meso se premazuje umakom i prži na tavi ili priprema u pećnici.

Sastojci

Broj porcija
6
1 žlicakukuruznog škroba
1 žlicahladne vode
100 g šećera
120 mlsoja umaka
60 ml jabučnog octa
1 češanjčešnjaka, nasjeckan
½ žličiceđumbira u prahu
¼ žličicemljevenog papra
12pilećih bataka ili zabataka, bez kože

Priprema

1Krčkajte

U manjem loncu na slaboj vatri, sjedinite kukuruzni škrob, hladnu vodu, šećer, sojin umak, ocat, češnjak, đumbir i papar. Pustite da krčka, često miješajte dok se umak ne zgusne.


2Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Lim za pečenje dimenzija 23 x 33 cm namastite i stavite piletinu koju ćete sa svake strane premazati prethodno napravljenim umakom.


3Pecite

Pecite 30 minuta, zatim komade piletine okrenite te pecite još 30 minuta. Tijekom pečenja, svakih 10 minuta umakom premažite meso.

Napomena

Poslužite uz rižu i povrće po izboru.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
272 kcal
Proteini
24.7 g
Masnoće
9.8 g
Ugljikohidrati
19.9 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.