Najpoznatiji elementi japanske kuhinje, riža i morski plodovi, imaju malo kolesterola i masnoća, a puno vlakana. Nije ni čudo da Japanci imaju najduži životni vijek!
Naučite kako pripremiti sushi kod kuće. Uz par trikova i malo vještine možete uživati u domaćem maki i nigiri sushiju. Punjenje zamijenite sastojcima po izboru kako bi ga prilagodili vlastitom ukusu, a poslužiti ga možete uz teriyaki ili wasabi.
Teriyaki piletina je japansko jelo koje spaja slatko-slane okuse soja umaka i najčešće meda ili šećera. Pileće meso se premazuje umakom i prži na tavi ili priprema u pećnici.
Japanski cheesecake je još poznat i kao pamučni ili soufflé cheesecake jer mu je tekstura iznimno mekana i lagana.
Ovako pripremljena kuhana jaja se mogu iskoristiti na tisuću različitih načina. Savršena su sama za sebe, izvrsna s tjesteninom ili u salati ili čak u sendviču. Marinada može biti samo sojin umak, ali možete dodati i začine poput đumbira, mirina, češnjaka, čilija ili ljutike.
Azijska punjena tjestenina. Jedno od najdražih jela iz azijskih restorana, stvarno je lako pripremtit i kod kuće. Jelo od jednostavnog tijesta i prilagodljivog nadjeva uvijek je moguće pripremiti i od različitog povrća iz frižidera.
Ova salata idealan je obrok ako vam je ostalo kuhane riže i pečenog mesa. Uz đumbir, shiitake gljive, mrkvu, zelenu salatu i začine dobit ćete osvježavajući i lagan obrok.
Rolice se obično pune povrćem rezanim u trakice, ipak u nedostatku vremena, odlučila sam sve ubaciti u multipraktik da to odradi za mene.. I nisam pogriješila. Super su ispale. Ovaj put bezmesna verzija, makar ovako usitnjeno podsjeća na ćevap. Dobila sam 20ak komada, pržila pola, a pola zaledila. Kore nisam sve potrošila, ostalo je i za neki kolač. Kore sam prvo malo premazala uljem (zato su ove na slici takve.. ), kasnije sam odustala od ulja.
Ne znam postoji li išta svestranije, ukusnije i na svijetu raširenije od Teriyaki umaka. Osim pizze. I pašte. I Rajčice. I ribe. Dobro,ima puno toga, ali poanta je bitna - ovo je vrh jelo!
Recept za Katsu piletinu Fabiana Šaravanje, majstora azijske kuhinje i sushija. Katsu piletina je omiljeno japansko jelo - u prijevodu "pohana piletina", a preporuča se pripremiti ju uz priloge poput riže i kimchija, te malo edamamea.
Hamachi crudo je predjelo od morskih plodova koje se sastoji od tanko narezanih fileta gofa, prelivenih osvježavajućim vinaigrette umakom i raznim dodacima. Kao što naziv implicira, jelo je moderna fuzija japanske i talijanske kuhinje, a inspirirano je japanskim sashimijem i talijanskim carpacciom.