Japanska kuhinja

Najpoznatiji elementi japanske kuhinje, riža i morski plodovi, imaju malo kolesterola i masnoća, a puno vlakana. Nije ni čudo da Japanci imaju najduži životni vijek!

Japanska kuhinja
Uramaki gof tartar
(6)
20min

Recept mladog sushi majstora Mladena Križanovića.

Domaći sushi
(14)
1h 10min

Naučite kako pripremiti sushi kod kuće. Uz par trikova i malo vještine možete uživati u domaćem maki i nigiri sushiju. Punjenje zamijenite sastojcima po izboru kako bi ga prilagodili vlastitom ukusu, a poslužiti ga možete uz teriyaki ili wasabi.

Pečena teriyaki piletina
(8)
1h 30min

Teriyaki piletina je japansko jelo koje spaja slatko-slane okuse soja umaka i najčešće meda ili šećera. Pileće meso se premazuje umakom i prži na tavi ili priprema u pećnici.

Japanski cheesecake
(9)
1h 5min

Japanski cheesecake je još poznat i kao pamučni ili soufflé cheesecake jer mu je tekstura iznimno mekana i lagana.

Kuhana jaja marinirana u sojinom umaku
(11)
15min

Ovako pripremljena kuhana jaja se mogu iskoristiti na tisuću različitih načina. Savršena su sama za sebe, izvrsna s tjesteninom ili u salati ili čak u sendviču. Marinada može biti samo sojin umak, ali možete dodati i začine poput đumbira, mirina, češnjaka, čilija ili ljutike.

Gyoze punjene povrćem
(5)
55min

Azijska punjena tjestenina. Jedno od najdražih jela iz azijskih restorana, stvarno je lako pripremtit i kod kuće. Jelo od jednostavnog tijesta i prilagodljivog nadjeva uvijek je moguće pripremiti i od različitog povrća iz frižidera.

Brza salata sa smeđom rižom
(10)
15min

Ova salata idealan je obrok ako vam je ostalo kuhane riže i pečenog mesa. Uz đumbir, shiitake gljive, mrkvu, zelenu salatu i začine dobit ćete osvježavajući i lagan obrok.

Spring rolice
(8)
41min

Rolice se obično pune povrćem rezanim u trakice, ipak u nedostatku vremena, odlučila sam sve ubaciti u multipraktik da to odradi za mene.. I nisam pogriješila. Super su ispale. Ovaj put bezmesna verzija, makar ovako usitnjeno podsjeća na ćevap. Dobila sam 20ak komada, pržila pola, a pola zaledila. Kore nisam sve potrošila, ostalo je i za neki kolač. Kore sam prvo malo premazala uljem (zato su ove na slici takve.. ), kasnije sam odustala od ulja.

Teriyaki piletina s rižom
(8)
45min

Ne znam postoji li išta svestranije, ukusnije i na svijetu raširenije od Teriyaki umaka. Osim pizze. I pašte. I Rajčice. I ribe. Dobro,ima puno toga, ali poanta je bitna - ovo je vrh jelo!

Katsu piletina sa sushi rižom i kimchijem
2h 40min

Recept za Katsu piletinu Fabiana Šaravanje, majstora azijske kuhinje i sushija. Katsu piletina je omiljeno japansko jelo - u prijevodu "pohana piletina", a preporuča se pripremiti ju uz priloge poput riže i kimchija, te malo edamamea.

Hamachi Crudo
22min

Hamachi crudo je predjelo od morskih plodova koje se sastoji od tanko narezanih fileta gofa, prelivenih osvježavajućim vinaigrette umakom i raznim dodacima. Kao što naziv implicira, jelo je moderna fuzija japanske i talijanske kuhinje, a inspirirano je japanskim sashimijem i talijanskim carpacciom.

Teppanyaki s kozicama
20min

Recept iz azijskog restorana Chopstix u Zagrebu.

Index kuhinja

Ako volite mandarine, obožavat ćete ove slastice s mandarinama u glavnoj ulozi

Ako volite mandarine, obožavat ćete ove slastice s mandarinama u glavnoj ulozi

NA TRŽNICE su stigle prve mandarine i sada je pravo vrijeme da ih iskoristite za deserte - od njih možete napraviti marmeladu koju ćete dodavati u razne kolače, ali i razne druge kolače u kojima će okus mandarina najbolje doći do izražaja. U nastavku pronađite nekoliko recepata za takve slastice.
Top lista najbržih biskvitnih kolača koje svi vole, recepte vrijedi zapisati

Top lista najbržih biskvitnih kolača koje svi vole, recepte vrijedi zapisati

SASTAVILI smo listu omiljenih biskvitnih kolača koji se najbrže pripremaju, a poželjet ćete ih raditi u svakoj prilici.
Evo što se najviše naručuje na Woltu, a prodano ih je 130 milijuna

Evo što se najviše naručuje na Woltu, a prodano ih je 130 milijuna

PRIJE deset godina u Helsinkiju su šestorica prijatelja osnovala Wolt, aplikaciju za dostavu koja je prešla put od malog start-upa u malom gradu do globalnog lidera.