Priprema
Dinstati luk. Dodati mrkvu, celer i đumbir, a kroz koju minutu papriku, gljive, tikvice i kupus. Skinuti s vatre kad je povrće gotovo.
Bitno je da smjesa ne bude vodenasta jer će kore popiti vodu, pa rolice neće biti hrskave. Obavezno ostaviti smjesu da se ohladi da se kore ne raspadnu i tek onda puniti rolice.
Kore rezati prema slici, na četvrtine. Način rolanja rolica također u slikama. Staviti žlicu smjese u jedan kut. Preklopiti od dolje, pa onda zatvoriti s lijeve i desne strane i zarolati do kraja. Paziti da ne ostane zraka jer će zračni mjehurići puknuti prilikom prženja. Ne pretrpavati rolice.
Zatvorenu rolicu premazati smjesom škroba i vode (može i jaje).
Pržiti u vrelom ulju oko 30 sekundi sa svake strane, odnosno dok ne pozlate.
Za umak pomiješati škrob s malo vode da nema grudica. Ostale sastojke stavite na vatru i dodaje razvodnjeni škrob. Miješati do željene gustoće oko 4 minute.