Kineska kuhinja

Ukorijenjena u tradicionalnoj kineskoj filozofiji Yin-Yanga i konfucionizma, kineska kuhinja odražava sklad i ravnotežu prirode.

Kineska kuhinja
Piletina na azijski način
(13)
1h

Ako nemate inspiraciju za pripremu pilećeg filea, mi vam donosimo ideju kako da ga učinite zanimljivim. Hrskavu piletinu prelijte slatkim umakom s aromom citrusa i poslužite uz rižu, rezance ili prilog po želji.

Pržena riža
(11)
25min

Pržena riža, poznatija pod nazivom fried rice, jednostavno je jelo koje se može poslužiti kao prilog ili glavno jelo. Vrlo je bitno koristiti ostatak kuhane riže koja je suha i razdvojenih zrna kako bi se lakše pržila.

Svinjetina u woku sa začinskim biljem, povrćem i rižom
(6)
50min

Priprema hrane u wok tavi izrazito je brza i jednostavna, povrće ostaje hrskavo, a meso sočno i mekano. Za pripremu ovog azijskog jela bit će vam potrebno manje od sat vremena.

Wok piletina s rižinim rezancima
1h

Umak ovog recepta je game changer.

Pohani sladoled
(12)
30min

Ukoliko volite toplo-hladne deserte onda je ovaj sladoled za vas - spoj hladnog kremastog sladoleda i hrskave tople cornflakes korice.

Glazirano carsko meso na kineski način
(6)
2h 25min

Ovaj recept će proizvesti slatko, slano, savršeno mekano, ali i hrskavo carsko meso. Meso se prvo polako kuha u tavi na štednjaku, a ljepljiva glazura se dodaje na samom kraju. Meso nije potrebno marinirati, a možete ga poslužiti uz rižu i zaboraviti da ste ikada htjeli naručiti dostavu iz kineskog restorana.

Pikantna stir-fry govedina s paprikom
(11)
30min

Stir-fry je poznata azijska metoda kuhanja, koja zahtijeva da su meso i povrće narezani na sitnije komade te se priprema na jakoj vatri u wok tavi. Meso tako ostaje sočno, a povrće hrskavo.

Spring rolls
(7)
33min

Spring rollsi, odnosno proljetne rolice zbog kojih će vas ekipa gnjaviti da ih napravite svaki put kad dolaze kod vas na druženje. Poslužite uz slatko-kiseli umak.

Jednostavan domaći sejtan
(5)
45min

Sejtan ima elastičnu i mesnatu teksturu koja se vrlo dobro prilagođava različitim načinima pripreme. Nema izražen okus, što ga čini idealnim sastojkom za variva i juhe koje se mogu začiniti prema želji. Zahvaljujući svojoj svestranosti, često se koristi za pripremu raznih mesnih jela u vegetarijanskoj verziji.

Ramstek na trakice s narančom i sezamom
(11)
25min

Lagana i brza večera nadahnuta Azijom. Nemasni ramstek s mahunama, mrkvom, lukom i umakom od naranče, soje i sezama.

Brza salata sa smeđom rižom
(10)
15min

Ova salata idealan je obrok ako vam je ostalo kuhane riže i pečenog mesa. Uz đumbir, shiitake gljive, mrkvu, zelenu salatu i začine dobit ćete osvježavajući i lagan obrok.

Veganski bao bunsi
(9)
2h 30min

Parena peciva punjena tofuom i povrćem nikog ne ostavljaju ravnodušnim. Mekani izvana, hrskavi iznutra, savršeni za svakog tko želi isprobati vegansku verziju popularnih peciva.

Kung pao piletina
(10)
40min

Kung pao piletina ili poznata još kao Gong bao, kinesko je jelo od piletine i kikirikija. Marinadu je potrebno dobro začiniti te u njoj marinirati piletinu par sati, a najbolje preko noći.

Proljetne rolice s brokulom i batatom
(10)
45min

Proljetne rolice omiljeni su finger food ili predjelo azijske kuhinje, no rado se jedu i svugdje u svijetu. Hrskave i sočne rolice punili smo brokulom i batatom.

Patka na Azijski
(9)
2h 15min

Možda jedno i od najlakših jela za pripremiti.

Spicy bao bunsi s kozicama
2h 30min

Lagano i pikantno - jednostavno neodoljivo!

Spring rolice
(8)
41min

Rolice se obično pune povrćem rezanim u trakice, ipak u nedostatku vremena, odlučila sam sve ubaciti u multipraktik da to odradi za mene.. I nisam pogriješila. Super su ispale. Ovaj put bezmesna verzija, makar ovako usitnjeno podsjeća na ćevap. Dobila sam 20ak komada, pržila pola, a pola zaledila. Kore nisam sve potrošila, ostalo je i za neki kolač. Kore sam prvo malo premazala uljem (zato su ove na slici takve.. ), kasnije sam odustala od ulja.

Wok s piletinom
(8)
40min

Kineska kuhinja mi je jedna od najdražih internacialnih kuhinja. Patka, gyoze, ali na tronu je ipak wok. Brza priprema, puno povrća i okus koji je božanstven.

Kung pao tjestenina
(11)
25min

Ovo će vam jelo vrlo brzo postati jedno od omiljenih! Na stolu je za dvadesetak minuta, a toliko je svestrano da u njemu mogu uživati svi – jednostavno dodajte piletinu, svinjetinu ili tofu za dodatne bjelančevine.

Pržena riža iz pećnice
1h

Ova jednostavna metoda pripreme pržene riže u pećnici će svaki put proizvesti ukusno jelo savrešene teksture.

Index kuhinja

Na Burger Festivalu možete probati i viralni hit o kojem se ne prestaje pričati

Na Burger Festivalu možete probati i viralni hit o kojem se ne prestaje pričati

ZAGREBAČKI Burger Festival krenuo je u četvrtak, a traje sve do 20. listopada i održava se na Trgu dr. Franje Tuđmana. Ove godine sudjeluje ukupno 13 kućica s odličnim burgerima, ali i jedna s viralnom slasticom o kojoj se ove godine nije prestajalo pričati.
UN objavio tekst o Baranjskom kulenu i njegovim proizvođačima

UN objavio tekst o Baranjskom kulenu i njegovim proizvođačima

NA STRANICAMA Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda objavljen je tekst Iz Baranje u svijet, u kojemu se predstavljaju Baranjski kulen, proizvođači kulena u Baranji te aktivnosti vezane uz ovaj regionalni gastro simbol.
Čitateljica podijelila recept za prejednostavne kolačiće s jabukama, ovdje je

Čitateljica podijelila recept za prejednostavne kolačiće s jabukama, ovdje je

JABUKE su sada u sezoni i skoro svaki vikend radimo neki kolač s njima, od pita do savijača, a danas je red došao na nešto malo drugačije. Riječ je o kolačićima s jabukama koji su prikupili stotinu lajkova na Fejsu - jer, tko ne voli jabuke?