Ukorijenjena u tradicionalnoj kineskoj filozofiji Yin-Yanga i konfucionizma, kineska kuhinja odražava sklad i ravnotežu prirode.
Ako nemate inspiraciju za pripremu pilećeg filea, mi vam donosimo ideju kako da ga učinite zanimljivim. Hrskavu piletinu prelijte slatkim umakom s aromom citrusa i poslužite uz rižu, rezance ili prilog po želji.
Pržena riža, poznatija pod nazivom fried rice, jednostavno je jelo koje se može poslužiti kao prilog ili glavno jelo. Vrlo je bitno koristiti ostatak kuhane riže koja je suha i razdvojenih zrna kako bi se lakše pržila.
Priprema hrane u wok tavi izrazito je brza i jednostavna, povrće ostaje hrskavo, a meso sočno i mekano. Za pripremu ovog azijskog jela bit će vam potrebno manje od sat vremena.
Ukoliko volite toplo-hladne deserte onda je ovaj sladoled za vas - spoj hladnog kremastog sladoleda i hrskave tople cornflakes korice.
Ovaj recept će proizvesti slatko, slano, savršeno mekano, ali i hrskavo carsko meso. Meso se prvo polako kuha u tavi na štednjaku, a ljepljiva glazura se dodaje na samom kraju. Meso nije potrebno marinirati, a možete ga poslužiti uz rižu i zaboraviti da ste ikada htjeli naručiti dostavu iz kineskog restorana.
Stir-fry je poznata azijska metoda kuhanja, koja zahtijeva da su meso i povrće narezani na sitnije komade te se priprema na jakoj vatri u wok tavi. Meso tako ostaje sočno, a povrće hrskavo.
Spring rollsi, odnosno proljetne rolice zbog kojih će vas ekipa gnjaviti da ih napravite svaki put kad dolaze kod vas na druženje. Poslužite uz slatko-kiseli umak.
Sejtan ima elastičnu i mesnatu teksturu koja se vrlo dobro prilagođava različitim načinima pripreme. Nema izražen okus, što ga čini idealnim sastojkom za variva i juhe koje se mogu začiniti prema želji. Zahvaljujući svojoj svestranosti, često se koristi za pripremu raznih mesnih jela u vegetarijanskoj verziji.
Lagana i brza večera nadahnuta Azijom. Nemasni ramstek s mahunama, mrkvom, lukom i umakom od naranče, soje i sezama.
Ova salata idealan je obrok ako vam je ostalo kuhane riže i pečenog mesa. Uz đumbir, shiitake gljive, mrkvu, zelenu salatu i začine dobit ćete osvježavajući i lagan obrok.
Parena peciva punjena tofuom i povrćem nikog ne ostavljaju ravnodušnim. Mekani izvana, hrskavi iznutra, savršeni za svakog tko želi isprobati vegansku verziju popularnih peciva.
Kung pao piletina ili poznata još kao Gong bao, kinesko je jelo od piletine i kikirikija. Marinadu je potrebno dobro začiniti te u njoj marinirati piletinu par sati, a najbolje preko noći.
Proljetne rolice omiljeni su finger food ili predjelo azijske kuhinje, no rado se jedu i svugdje u svijetu. Hrskave i sočne rolice punili smo brokulom i batatom.
Rolice se obično pune povrćem rezanim u trakice, ipak u nedostatku vremena, odlučila sam sve ubaciti u multipraktik da to odradi za mene.. I nisam pogriješila. Super su ispale. Ovaj put bezmesna verzija, makar ovako usitnjeno podsjeća na ćevap. Dobila sam 20ak komada, pržila pola, a pola zaledila. Kore nisam sve potrošila, ostalo je i za neki kolač. Kore sam prvo malo premazala uljem (zato su ove na slici takve.. ), kasnije sam odustala od ulja.
Kineska kuhinja mi je jedna od najdražih internacialnih kuhinja. Patka, gyoze, ali na tronu je ipak wok. Brza priprema, puno povrća i okus koji je božanstven.
Ovo će vam jelo vrlo brzo postati jedno od omiljenih! Na stolu je za dvadesetak minuta, a toliko je svestrano da u njemu mogu uživati svi – jednostavno dodajte piletinu, svinjetinu ili tofu za dodatne bjelančevine.
Ova jednostavna metoda pripreme pržene riže u pećnici će svaki put proizvesti ukusno jelo savrešene teksture.