Glazirano carsko meso na kineski način

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h 15min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 25min
KompliciranostTežina
Cijena
Glazirano carsko meso na kineski način

Ovaj recept će proizvesti slatko, slano, savršeno mekano, ali i hrskavo carsko meso. Meso se prvo polako kuha u tavi na štednjaku, a ljepljiva glazura se dodaje na samom kraju. Meso nije potrebno marinirati, a možete ga poslužiti uz rižu i zaboraviti da ste ikada htjeli naručiti dostavu iz kineskog restorana.

Sastojci

Broj porcija
6

Carsko meso

1 kgnarezanih odrezaka carskog mesa bez kože, prerezanih na pola
1 lpilećeg temeljca, vrućeg
25 gsvježeg đumbira, oguljenog i sitno nasjeckanog
3 češnjačešnjaka
1 žlicarižinog vina
1 žlicašećera
Napomena: Vino od riže je neizostavan sastojak u kineskoj kuhinji, a po važnosti je vjerojatno odmah iza soja umaka. Iako okus nije isti, suho bijelo vino je prihvatljiva zamjena za kinesko rižino vino.

Glazura

2 žlicebiljnog ulja
25 gsvježeg đumbira, oguljenog i sitno nasjeckanog
1čili papričica, sitno nasjeckana
2 žlicemeda
2 žlicesmeđeg šećera
3 žlicetamnog umaka od soje
1 žličicapaste od limunske trave
sol i papar
Napomena: 1 žličicu paste od limunske trave možete zamijeniti s pola žličice naribane limunove korice.

Dekoracija

sitno nasjeckani mladi luk
čili pahuljice

Priprema

1Stavite kuhati carsko meso

Dodajte kriške svinjske potrbušine, temeljac, đumbir, češnjak, rižino vino i šećer u veliku tavu s debelim dnom. Pustite da zavrije, zatim poklopite, pa smanjite vatru i kuhajte 2 sata.


2Nasjeckajte carsko meso

Ugasite vatru, izvadite svinjetinu iz tave i osušite je kuhinjskim ručnicima. Svinjetinu nasjeckajte na komade veličine zalogaja.


(Tekućina vam za ovaj recept više neće trebati, ali je savršena za tajlandsku ili kinesku juhu s rezancima)


3Pripremite glazuru

U maloj posudi pomiješajte polovicu ulja za glazuru, prstohvat soli i papra, đumbir, čili, med, smeđi šećer, soja umak i pastu od limunske trave.


4Stavite peći carsko meso

U čistu tavu dodajte preostalo biljno ulje i zagrijte ga na srednje jakoj vatri. Dodajte svinjetinu, zajedno s prstohvatom soli i papra, i pržite, redovito okrećući, dok svinjetina ne počne dobivati ​​zlatnu boju. Budite oprezni jer ulje može prskati u ovoj fazi.


5Prelijte glazurom

Sada prelijte glazuru preko svinjetine i nastavite kuhati nekoliko minuta, često okrećući svinjetinu, dok ne postane tamna i ljepljiva.


6Poslužite

Maknite s vatre i poslužite. Možete ukrasiti s malo mladog luka i čili pahuljica.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.