Brza salata sa smeđom rižom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
15min
KompliciranostTežina
Cijena
Brza salata sa smeđom rižom by Shutterstock Shutterstock
Ova salata idealan je obrok ako vam je ostalo kuhane riže i pečenog mesa. Uz đumbir, shiitake gljive, mrkvu, zelenu salatu i začine dobit ćete osvježavajući i lagan obrok.

Sastojci

Broj porcija
4
1 komadsvježeg đumbira, otprilike 5 cm
80 mlekstra djevičanskog maslinovog ulja
80 mlrižinog octa
3 žlicesoja umaka
1 žlica + 1 žličicasezamovog ulja
Sol
Svježe mljeveni papar
170 gshiitake gljiva bez stabljika
2mlada luka
150 gsmrznute edamame
900 gprethodno skuhane smeđe riže
2 komadapečenih pilećih prsa
50 gnaribane mrkve
150 grikule

Priprema

Korak

1Sjedinite sastojke

Ogulite đumbir pa ga naribajte u veću posudu. Umiješajte maslinovo ulje, ocat, sojin umak i sezamovo ulje pa začinite s malo soli i papra. Izdvojite dvije žlice dressinga i ostavite sa strane. Tanko nasjeckajte gljive i mladi luk. Bijele i zelene dijelove mladog luka odvajajte. 



2Miješajte

U posudu s dressingom dodajte bijele dijelove mladog luka, gljive i edamame. Miješajte dok se sastojci ne sjedine pa ostavite da se mariniraju na sobnoj temperaturi (gljive će omekšati). Dok pripremate ostale sastojke, marinadu povremeno promiješajte, a zelene dijelove mladog luka sačuvajte za serviranje.


3Začinite

Rižu ubacite u posudu, prekrijte s vlažnim kuhinjskim ubrusom te je tri minute stavite u mikrovalnu dok se u potpunosti ne ugrije i ne omekša. U međuvremenu uklonite kožu s piletine i narežite meso na komadiće. Umiješajte rižu, piletinu i mrkvu s gljivama i edamameom. Začinite s malo soli i papra.


4Poslužite

Ubacite mladu rukolu i ostatak dressinga, ponovno začinite soli i paprom te salatu razdijelite na četiri zdjelice. Nadjenite ju ostatkom mladog luka.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.