Ogulite đumbir pa ga naribajte u veću posudu. Umiješajte maslinovo ulje, ocat, sojin umak i sezamovo ulje pa začinite s malo soli i papra. Izdvojite dvije žlice dressinga i ostavite sa strane. Tanko nasjeckajte gljive i mladi luk. Bijele i zelene dijelove mladog luka odvajajte.
U posudu s dressingom dodajte bijele dijelove mladog luka, gljive i edamame. Miješajte dok se sastojci ne sjedine pa ostavite da se mariniraju na sobnoj temperaturi (gljive će omekšati). Dok pripremate ostale sastojke, marinadu povremeno promiješajte, a zelene dijelove mladog luka sačuvajte za serviranje.
Rižu ubacite u posudu, prekrijte s vlažnim kuhinjskim ubrusom te je tri minute stavite u mikrovalnu dok se u potpunosti ne ugrije i ne omekša. U međuvremenu uklonite kožu s piletine i narežite meso na komadiće. Umiješajte rižu, piletinu i mrkvu s gljivama i edamameom. Začinite s malo soli i papra.
Ubacite mladu rukolu i ostatak dressinga, ponovno začinite soli i paprom te salatu razdijelite na četiri zdjelice. Nadjenite ju ostatkom mladog luka.