Wok s piletinom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Wok s piletinom
Kineska kuhinja mi je jedna od najdražih internacialnih kuhinja. Patka, gyoze, ali na tronu je ipak wok. Brza priprema, puno povrća i okus koji je božanstven.

Sastojci

Broj porcija
6
500 gpilećih prsa
1 glavicaluka
3srednje mrkve
200 gpaprike
200 gzelenih mahuna
200 gšampinjona
100 gkikirikija
1 konzerva kukuruza
1 žlicagustina
2 žlicesoja umaka
1 žlicaumaka od kamenica
Sol, papar, kajenski papar, kurkuma, đumbir u prah

Priprema

Na malo ulja popržiti piletinu narezanu na trakice i posoljenu i poparenu. Dok piletina omekša, prebacit u staklenu posudu i prekriti folijom da zadrži toplinu. 
Blanširati mrkvu, papriku i mahune. 
U zagrijan wok dodati ulje za wok, sezamovo, maslinovo, kokosovo ili suncokretovo ulje, kakvo Vam je već pri ruci.
Na vrelo ulje dodati luk i pržiti do zlatne boje. Na luk baciti narezanu mrkvu.Nakon 5 min, dodati papriku, iza paprike mahune, par minuta iza gljive i na kraju kukuruz. Sve skupa pržiti oko 5-10 minuta, dok je povrće al dente dodati nasjeckani kikiriki i piletinu. Podliti vodom po potrebi.
Začiniti, umješati gustin koji smo prije pomješali s vodom, dodati soja i kamenica umak. Pazite sa soli jer je soja umak slan. 
Poslužiti uz kuhanu rižu ili kus kus.
Ankica
Ankica