Priprema
Na malo ulja popržiti piletinu narezanu na trakice i posoljenu i poparenu. Dok piletina omekša, prebacit u staklenu posudu i prekriti folijom da zadrži toplinu.
Blanširati mrkvu, papriku i mahune.
U zagrijan wok dodati ulje za wok, sezamovo, maslinovo, kokosovo ili suncokretovo ulje, kakvo Vam je već pri ruci.
Na vrelo ulje dodati luk i pržiti do zlatne boje. Na luk baciti narezanu mrkvu.Nakon 5 min, dodati papriku, iza paprike mahune, par minuta iza gljive i na kraju kukuruz. Sve skupa pržiti oko 5-10 minuta, dok je povrće al dente dodati nasjeckani kikiriki i piletinu. Podliti vodom po potrebi.
Začiniti, umješati gustin koji smo prije pomješali s vodom, dodati soja i kamenica umak. Pazite sa soli jer je soja umak slan.
Poslužiti uz kuhanu rižu ili kus kus.