Paprika

Paprika je popularno povrće u kulinarstvu, a najčešće se koristi kao sirova u salatama, ili kao kuhana, pečena ili ukiseljena.

Paprika
Recepti
Šopska salata
(14)
10min

Šopska salata toliko je bogata i ukusna da je često pravimo za ručak. Krastavci, paprike, rajčica, luk i slani sir kombinacija su koja paše uz gotovo svako mesno jelo. Priprema je jednostavna - samo se morate malo potruditi oko sjeckanja i začiniti je kako treba. Također pazite da salata ima dovoljno sira i da ju prekriva, kao i na to da je povrće koje koristite svježe. Na kraju ju dobro ohladite i poslužite.

Miješana kisela salata
(11)
1h 10min

Miješana salata nam ide uz sve, a posebno uz neki konkretni mesni saft s okruglicama od kruha.

Svinjetina u woku sa začinskim biljem, povrćem i rižom
(6)
50min

Priprema hrane u wok tavi izrazito je brza i jednostavna, povrće ostaje hrskavo, a meso sočno i mekano. Za pripremu ovog azijskog jela bit će vam potrebno manje od sat vremena.

Punjena paprika
1h 50min

Punjena paprika nezaobilazno je ljetno jelo, a uz ovaj recept priprema nikad nije bila jednostavnija! Postoje razni načini pripreme, mnoštvo recepata, najčešće se pripremaju “odokativnom” metodom, a na koji god način ih pripremali možemo se složiti da ih obožavamo!

Omlet s pancetom i paprikom
30min

Savršen omlet s pancetom i paprikom.

Sarma
(15)
2h 50min

Kakvi bi bili zimski mjeseci bez sarme? Sarma je jelo od miješanog mljevenog mesa i riže umotane u list kiselog kupusa ili vinove loze. Ostatak kiselog kupusa potrebno je narezati i poslagati na dno lonca, na njega staviti sarmu i dodati komade pancete. Zaliti vodom ili temeljcem, dodati začine i krčkati na laganoj vatri.

Piletina s perecima u umaku od senfa i cheddar sira
(9)
25min

Umjesto klasičnih krušnih mrvica, panirajte piletinu u perecima kako bi izvana ostala ekstra hrskava, a iznutra mekana i sočna. Posluženo uz umak od senfa i cira, ovo jelo neće nestati s vašeg jelovnika.

Povrtne lasagne
(12)
1h 15min

Lazanje kojima neće naći zamjerku cak ni okorjeli "mesaroši".

Salata od tunjevine i tjestenine
(12)
15min

Može biti doručak, ručak ili večera, a ono što će vas posebno iznenaditi je dresing koji je pun okusa, kiselkast i savršeno odgovara tuni i tjestenini. Ako vam ostane skuhane tjestenine koju niste pojeli, ovdje je možete iskoristiti.

Poljski gulaš od svinjetine
(5)
2h 35min

Ovaj recept za svinjski gulaš kako ga pripremaju Poljaci koristi svakodnevne sastojke i vrlo je ukusan. Priprema se od mekanih komadića svinjske lopatice, piva, gljiva i mrkve, a sve zajedno pliva u ukusnom umaku.

Dinstana riža s povrćem
(5)
35min

Ovo ukusno jelo možete pripremiti vrlo brzo i poslužiti kao prilog, ali i kao samostalno jelo.

Turšija
(8)
30min

Za pripremu turšije možete koristiti nekoliko različitih vrsta povrća. Glavni sastojci su paprike, zelena rajčica i krastavci, a vrlo često se u staklenkama može pronaći cvjetača i luk, pa čak i mrkva.

Pečene paprike
(15)
35min

Poseban dodatak koji im daje odličnu aromu je češnjak koji paše uz njihovu slatkastu notu. Naročito su ukusne kada ih tople poslužite s rashlađenim vrhnjem.

Ljetna kus kus salata
(7)
15min

Šarena, osvježavajuća i brzo gotova- baš ono što nam treba kad je vani vruće i ne boravi nam se dugo u kuhinji.

Pečeno pile iz lonca
(10)
1h 35min

Jesi ikada radila cijelo pečeno pile, a pecnica ti je ostala čista, a pile tako sočno? E sada ćeš!

Piletina punjena karameliziranim lukom i šampinjonima
(16)
35min

Punjena ukusnim karameliziranim lukom, gljivama i švicarskim sirom, ova pileća prsa su puno lakša za napraviti nego što izgledaju.

Juneći saft
(5)
2h

Juneći saft mnogima je omiljeno jelo, pogotovo ako je posluženo s domaćim njokima, rižom ili pireom. Saft koji pripremite može stajati u hladnjaku nekoliko dana što može biti praktično ako nemate vremena za svakodnevno kuhanje.

Ciganska salata
(9)
50min

Tradicionalna ciganska salata priprema se od graha, rajčice i paprike. Brzo je gotova, a najviše vremena će vam trebati za kuhanje graha. Ako nemate vremena možete koristiti i grah iz konzerve koji je već termički obrađen i potrebno ga je samo oprati i ocijediti.

Paprike punjene kus kusom
(8)
40min

Fino vegetarijansko jelo ili prilog, umjesto kus kus-a možete koristiti heljdu, proso, ječam ili neku drugu žitaricu.

Hrskava salata s piletinom, kupusom i ranch dresingom
(11)
40min

Ova ljetna salata savršen je spoj začinjene piletine s grilla i hrskavog povrća. Prelivena je domaćim začinjenim dresingom od grčkog jogurta.

Index kuhinja

Na Tiktoku su pite s jezivim licima apsolutni hit - kako im je ovo uopće uspjelo?

Na Tiktoku su pite s jezivim licima apsolutni hit - kako im je ovo uopće uspjelo?

TikTok je preplavio trend pita koje, ukrašene jezivim licima, osvajaju korisnike svojom kreativnošću i horor estetikom.
Jeste li probali raditi gulaš ovako? Moglo bi vam biti pravo otkriće

Jeste li probali raditi gulaš ovako? Moglo bi vam biti pravo otkriće

Sočna govedina, krumpir, mrkva i grašak u bogatom umaku čine ovaj gulaš savršenim obrokom za hladne dane.
Nemate ideja što peći za vikend? Izdvojili smo kremaste kolače koji uvijek prolaze

Nemate ideja što peći za vikend? Izdvojili smo kremaste kolače koji uvijek prolaze

DONOSIMO vam pet provjerenih recepata za neodoljive kremaste kolače koji su savršeni za svaku prigodu.