Paprika

Paprika je popularno povrće u kulinarstvu, a najčešće se koristi kao sirova u salatama, ili kao kuhana, pečena ili ukiseljena.

Paprika
Recepti
Šopska salata
(14)
10min

Šopska salata toliko je bogata i ukusna da je često pravimo za ručak. Krastavci, paprike, rajčica, luk i slani sir kombinacija su koja paše uz gotovo svako mesno jelo. Priprema je jednostavna - samo se morate malo potruditi oko sjeckanja i začiniti je kako treba. Također pazite da salata ima dovoljno sira i da ju prekriva, kao i na to da je povrće koje koristite svježe. Na kraju ju dobro ohladite i poslužite.

Miješana kisela salata
(11)
1h 10min

Miješana salata nam ide uz sve, a posebno uz neki konkretni mesni saft s okruglicama od kruha.

Svinjetina u woku sa začinskim biljem, povrćem i rižom
(6)
50min

Priprema hrane u wok tavi izrazito je brza i jednostavna, povrće ostaje hrskavo, a meso sočno i mekano. Za pripremu ovog azijskog jela bit će vam potrebno manje od sat vremena.

Punjena paprika
1h 50min

Punjena paprika nezaobilazno je ljetno jelo, a uz ovaj recept priprema nikad nije bila jednostavnija! Postoje razni načini pripreme, mnoštvo recepata, najčešće se pripremaju “odokativnom” metodom, a na koji god način ih pripremali možemo se složiti da ih obožavamo!

Omlet s pancetom i paprikom
30min

Savršen omlet s pancetom i paprikom.

Sarma
(15)
2h 50min

Kakvi bi bili zimski mjeseci bez sarme? Sarma je jelo od miješanog mljevenog mesa i riže umotane u list kiselog kupusa ili vinove loze. Ostatak kiselog kupusa potrebno je narezati i poslagati na dno lonca, na njega staviti sarmu i dodati komade pancete. Zaliti vodom ili temeljcem, dodati začine i krčkati na laganoj vatri.

Piletina s perecima u umaku od senfa i cheddar sira
(9)
25min

Umjesto klasičnih krušnih mrvica, panirajte piletinu u perecima kako bi izvana ostala ekstra hrskava, a iznutra mekana i sočna. Posluženo uz umak od senfa i cira, ovo jelo neće nestati s vašeg jelovnika.

Salata od tunjevine i tjestenine
(12)
15min

Može biti doručak, ručak ili večera, a ono što će vas posebno iznenaditi je dresing koji je pun okusa, kiselkast i savršeno odgovara tuni i tjestenini. Ako vam ostane skuhane tjestenine koju niste pojeli, ovdje je možete iskoristiti.

Povrtne lasagne
(12)
1h 15min

Lazanje kojima neće naći zamjerku cak ni okorjeli "mesaroši".

Dinstana riža s povrćem
(5)
35min

Ovo ukusno jelo možete pripremiti vrlo brzo i poslužiti kao prilog, ali i kao samostalno jelo.

Poljski gulaš od svinjetine
(5)
2h 35min

Ovaj recept za svinjski gulaš kako ga pripremaju Poljaci koristi svakodnevne sastojke i vrlo je ukusan. Priprema se od mekanih komadića svinjske lopatice, piva, gljiva i mrkve, a sve zajedno pliva u ukusnom umaku.

Turšija
(8)
30min

Za pripremu turšije možete koristiti nekoliko različitih vrsta povrća. Glavni sastojci su paprike, zelena rajčica i krastavci, a vrlo često se u staklenkama može pronaći cvjetača i luk, pa čak i mrkva.

Pečene paprike
(15)
35min

Poseban dodatak koji im daje odličnu aromu je češnjak koji paše uz njihovu slatkastu notu. Naročito su ukusne kada ih tople poslužite s rashlađenim vrhnjem.

Ljetna kus kus salata
(7)
15min

Šarena, osvježavajuća i brzo gotova- baš ono što nam treba kad je vani vruće i ne boravi nam se dugo u kuhinji.

Pečeno pile iz lonca
(10)
1h 35min

Jesi ikada radila cijelo pečeno pile, a pecnica ti je ostala čista, a pile tako sočno? E sada ćeš!

Piletina punjena karameliziranim lukom i šampinjonima
(16)
35min

Punjena ukusnim karameliziranim lukom, gljivama i švicarskim sirom, ova pileća prsa su puno lakša za napraviti nego što izgledaju.

Brzo varivo od slanutka - za velike i male
(5)
40min

Dok jedno dijete tijekom noći zakuri, drugo je u fazi prohodavanja (i padanja), a treće ide popodne u školu i mora napisati zadaću, ponoviti za ispit, i još k tome donijeti materijal za kreativnu skupinu, i to ni manje ni više nego praznu limenku/konzervu - mama napokon dobiva priliku iskoristiti limenku slanutka koji je davno kupila 😅

Juneći saft
(5)
2h

Juneći saft mnogima je omiljeno jelo, pogotovo ako je posluženo s domaćim njokima, rižom ili pireom. Saft koji pripremite može stajati u hladnjaku nekoliko dana što može biti praktično ako nemate vremena za svakodnevno kuhanje.

Ciganska salata
(9)
50min

Tradicionalna ciganska salata priprema se od graha, rajčice i paprike. Brzo je gotova, a najviše vremena će vam trebati za kuhanje graha. Ako nemate vremena možete koristiti i grah iz konzerve koji je već termički obrađen i potrebno ga je samo oprati i ocijediti.

Paprike punjene kus kusom
(8)
40min

Fino vegetarijansko jelo ili prilog, umjesto kus kus-a možete koristiti heljdu, proso, ječam ili neku drugu žitaricu.

Index kuhinja

Klasični nedjeljni ručak kojemu se uvijek vraćamo, radite li i vi ovakvo jelo?

Klasični nedjeljni ručak kojemu se uvijek vraćamo, radite li i vi ovakvo jelo?

NEDJELJNI ručak je pravo vrijeme za okupljanje, a tom prilikom se tradicionalno priprema i nešto svečaniji obrok. Mi se uvijek vraćamo jednom klasičnom receptu koji obuhvaća sve ono što mnogi od nedjeljnog ručka očekuju.
Slastičarnica iz Dubaija počela je dostavljati čokolade i u Hrvatsku, evo cijena

Slastičarnica iz Dubaija počela je dostavljati čokolade i u Hrvatsku, evo cijena

DUBAI čokolada postala je globalni trend tijekom prošle godine, a mi smo istražili cijelu ponudu. Prodaju isključivo čokolade raznih vrsta, a odnedavno dostavljaju i u Europu i Hrvatsku.
Jelo nakon kojeg će svi polizati tanjure, a Amerikanci ga često rade za večeru

Jelo nakon kojeg će svi polizati tanjure, a Amerikanci ga često rade za večeru

MLJEVENO meso mnogima je jedna od omiljenih mesnih namirnica za pripremu zasitnih, obiteljskih ručkova ili večera. Bolonjez obožavamo, a ovaj vam put donosimo jedno jelo koje mu je ozbiljan konkurent.