Meso narežite na kocke veličine 3-4 cm, a slaninu na kocke od 1 cm.
Sitno nasjeckajte luk i češnjak.
U velikom loncu zagrijte 2/3 pripremljenog ulja.
Meso posolite i popaprite pa pržite u serijama. Kada porumeni sa svih strana, prebacite meso na tanjur i započnite s prženjem iduće serije.
Kada je sva svinjetina popržena, dodajte slaninu u lonac i pržite je nekoliko minuta dok ne porumeni, a zatim premjestite na tanjur.
U lonac dodajte preostalo ulje.
Dodajte luk i pržite ga nekoliko minuta na srednje niskoj vatri dok ne omekša.
Dodajte češnjak, papriku, origano, kajenski papar i pržite oko 30 sekundi.
Dodajte koncentrat rajčice i miješajte oko 1 minutu.
Vratite svinjetinu i slaninu u lonac.
Dodajte pivo, lovorov listov i vrući temeljac.
Dovedite do vrenja na jakoj vatri, zatim smanjite vatru na najmanje, pokrijte lonac i kuhajte 1 sat i 30 minuta.
Kad je vrijeme kuhanja pred sam kraj, narežite mrkve na tanke ploške (oko 4-5mm) i gljive na velike komade. Dodajte ih u lonac.
Dodajte brašno i gustin u šalicu s malo hladne vode i dobro promiješajte. Uz miješanje dodajte u lonac.
Kuhajte otkriveno još oko 45 minuta, ili dok svinjetina ne postane vrlo mekana, a umak se ne zgusne. Tijekom tog vremena nekoliko puta promiješajte gulaš.
Provjerite okuse i začinite solju i paprom.
Uživajte u jelu!