Najtoplije preporučam ovo odlično jelo, jer je jednostavno i brzo za pripremu. Prepuno je finih istočnjačkih začina i okusa. Uz prilog od riže ili couscous i zelene salate oduševiti će svako nepce.
Juhu možete jesti kao samostalan manji obrok, samo s dobrim kruhom, ali i kao početak ručka. Brzina priprema također nije zanemariva, a s obzirom na zahlađenje, mislim da će fina, topla juhica svima dobro doći.
Ove đulbastije su izuzetno mekane, sočne, izdašne i više nego fine. Nisu đulbastije (ćulbastije) kako ih se inače definira, a ni umak nije béchamel kako ga se inače definira. Sve je neka varijanta, ali božanstvena varijanta koju nikako nemojte propustiti.
Ovaj kolač napravljen je s našim kontinentalnim, domaćim smokvama, a bile su dovoljne svega 2 ili 3. Najbolje ljetno voće kolaču daje posebnu slatkoću i sočnost, a podatna ricotta mekoću. Jednostavan je za napraviti, pomalo je rustičnog izgleda i beskrajno je fin.
Ova juha savršena je za vrijeme kada se preznojimo i od same pomisli na štednjak - aromatična je, glatko klizi nepcem, a orasi joj daju mrvicu hrskavosti. Brzo, lako i jednostavno za pripremiti.