Hladna juha od krastavaca

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
10min
KompliciranostTežina
Cijena
Hladna juha od krastavaca

Ova juha savršena je za vrijeme kada se preznojimo i od same pomisli na štednjak - aromatična je, glatko klizi nepcem, a orasi joj daju mrvicu hrskavosti. Brzo, lako i jednostavno za pripremiti.

Sastojci

Broj porcija
4
2krastavca, oguljena
0,5glavice luka
1češanj češnjaka
60 goraha, grubo usitnjenih
400 mljogurta
120 mlmlaćenice
2 žlicemaslinovog ulja
1 žlicasoka od limuna
½ žličicesoli
1 prstohvatbijelog papra
8 žlicadrobljenog leda

Priprema

1 Pripremite krastavce

Krastavcima odstranite dio s košticama i narežite ih na manje komade.


2 Pripremite juhu u mikseru

Luk, češnjak, orahe, jogurt, mlaćenicu, maslinovo ulje i sok od limuna miješajte u mikseru do željene konzistencije. Dodajte krastavce, sol i papar, pa kratko miješajte dok juha ne postane ujednačeno glatka.


3 Dodajte led

U vrećicu stavite kocke leda, omotajte kuhinjskom krpom i zdrobite čekićem za meso. Dodajte ga juhi koju možete odmah poslužiti.