Krem juha od vrganja

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Krem juha od vrganja by Shutterstock Shutterstock
Krem juha od vrganja by Shutterstock Shutterstock

Poslužite li je uz tostirani kruh, dobili ste kompletan ručak

Sastojci

Broj porcija
4
300 gvrganja
2krumpira
1mrkva
1 režanjčešnjaka
100 ml bijelog vina
700 mlpovrtnog temeljca ili vode
150 mlvrhnja za kuhanje
sol, papar

Priprema

1Pripremite vrganje

Vrganje očistite, narežite na ploške, kratko blanširajte i procijedite.


2Pripremite povrće

Luk i češnjak očistite i nasjeckajte. Mrkvu i krumpir ogulite i narežite na kockice.


3Prodinstajte luk, mrkvu i vrganje

U većoj posudi prodinstajte nasjeckani luk, dodajte mrkvu narezanu na kockice i vrganje. Sve zajedno kratko dinstajte podlijevajući temeljcem.


4Dodajte krumpir i začine

Dodajte krumpir narezan na kockice, nasjeckani češnjak, začine i dinstajte još 10 minuta.


5Dodajte vino i temeljac, usitnite štapnim mikserom

Dodajte vino i ostatak temeljca, kratko prokuhajte dok povrće ne omekša. Povrće zatim usitnite štapnim mikserom.


6Dodajte vrhnje za kuhanje

Na kraju dodajte vrhnje za kuhanje, kratko prokuhajte i poslužite toplo.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.