Vrganji

Vrganji su jedne od najcjenjenijih i najukusnijih gljiva u kulinarstvu. Imaju bogat, orašast okus i čvrstu teksturu, a najčešće se jedu u juhama, umacima, rižotima i uz tjestenine.

Vrganji
Recepti
Prva kotlovina
2h 30min

Cijeli život odrastam uz muškarce koji su za (skoro) svako obiteljsko okupljanje kuhali kotlovinu. Dugo vremena sam gledala, prikupljala informacije pa odlučila pokušati napraviti po prvi puta.

Krem juha od vrganja
(8)
40min

Poslužite li je uz tostirani kruh, dobili ste kompletan ručak

Sušeni vrganji
(9)
3h 10min

Bilo da se radi o ljetnom ili jesenjem vrganju, on je uvijek kralj šume!

Šumski rižoto
(15)
40min

Za ovaj šumski rižoto bit će vam potrebni vrganji. Njih možete koristiti u svježem ili sušenom obliku, a idealni su za pripremu juha, variva i gulaša. U nastavku saznajte kako da pripremite ovaj jednostavni i lagani obrok.

Index kuhinja

Najfiniji blagdanski kolači koje možete napraviti u zadnji tren - i ne peku se

Najfiniji blagdanski kolači koje možete napraviti u zadnji tren - i ne peku se

DONOSIMO nekoliko ideja koje će vaš blagdanski stol učiniti još slađim i mirisnijim.
Superbrzi deserti s Plazma keksom koje će voljeti cijela obitelj - pišite ih odmah

Superbrzi deserti s Plazma keksom koje će voljeti cijela obitelj - pišite ih odmah

Mljevena Plazma je idealan sastojak za brze, ukusne blagdanske kolače bez pečenja.
Sarma kao glavno jelo, šnenokle za desert - prema receptu Mate Jankovića

Sarma kao glavno jelo, šnenokle za desert - prema receptu Mate Jankovića

Mate Janković podijelio je recepte za tradicionalnu sarmu i šnenokle s cimetom za blagdane.