Vrganji

Vrganji su jedne od najcjenjenijih i najukusnijih gljiva u kulinarstvu. Imaju bogat, orašast okus i čvrstu teksturu, a najčešće se jedu u juhama, umacima, rižotima i uz tjestenine.

Vrganji
Recepti
Prva kotlovina
2h 30min

Cijeli život odrastam uz muškarce koji su za (skoro) svako obiteljsko okupljanje kuhali kotlovinu. Dugo vremena sam gledala, prikupljala informacije pa odlučila pokušati napraviti po prvi puta.

Krem juha od vrganja
(8)
40min

Poslužite li je uz tostirani kruh, dobili ste kompletan ručak

Sušeni vrganji
(9)
3h 10min

Bilo da se radi o ljetnom ili jesenjem vrganju, on je uvijek kralj šume!

Šumski rižoto
(15)
40min

Za ovaj šumski rižoto bit će vam potrebni vrganji. Njih možete koristiti u svježem ili sušenom obliku, a idealni su za pripremu juha, variva i gulaša. U nastavku saznajte kako da pripremite ovaj jednostavni i lagani obrok.

Index kuhinja

Višak uskrsne šunke možete i zamrznuti, no na ovo trebate obratiti pažnju

Višak uskrsne šunke možete i zamrznuti, no na ovo trebate obratiti pažnju

ŠUNKU je moguće zamrznuti, ali važno je to učiniti na pravilan način kako bi se sačuvala njezina kvaliteta.
Ovo su najslađe uskrsne fore koje smo vidjeli na TikToku

Ovo su najslađe uskrsne fore koje smo vidjeli na TikToku

USKRS je pravo vrijeme za kreativno izražavanje u kuhinji. Izdvojili smo nazanimljivije zalogajčiće s TikToka, koje i sami možete isprobati i zabaviti se.
Što se za Uskrs jede diljem svijeta, od Italije do Argentine

Što se za Uskrs jede diljem svijeta, od Italije do Argentine

IAKO se Uskrs obilježava u mnogim zemljama svijeta, uskrsni običaji i blagdanski stolovi razlikuju se od zemlje do zemlje. I dok se kod nas najčešće poslužuju jela poput šunke i pince, u nekim drugim dijelovima svijeta uskrsna trpeza izgleda nešto drugačije. Evo što se sve za Uskrs jede, od Europe do Amerike.