Šumski rižoto

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Šumski rižoto by Shutterstock Shutterstock

Za ovaj šumski rižoto bit će vam potrebni vrganji. Njih možete koristiti u svježem ili sušenom obliku, a idealni su za pripremu juha, variva i gulaša. U nastavku saznajte kako da pripremite ovaj jednostavni i lagani obrok. 


Sastojci

Broj porcija
4
200 gvrganja
200 griže
3 žlicemaslinovog ulja
1 češanjčešnjaka
700 mlpovrtnog temeljca
100 mlbijelog vina
40 gmaslaca
4 žliceribanog parmezana
sol, po ukusu
papar, po ukusu
peršin, nasjeckan

Priprema

1 Pripremite gljive

Gljive očistite i narežite na manje komadiće, a češnjak protisnite.


2 Pirjajte

Maslinovo ulje zagrijte pa dodajte češnjak i pržite ga jednu minutu. Ubacite narezane gljive i kratko ih pirjajte.


3 Dodajte rižu

Dodajte rižu, promiješajte i podlijte s vinom. Čim vino ispari dodajte 2 kutlače toplog povrtnog temeljca. Pustite da se kuha na umjereno jakoj vatri, uz stalno miješanje.


Kad riža upije svu tekućinu ponovno podlijte s toplim povrtnim temeljcem. Posolite i popaprite po ukusu. Kroz 20 minuta riža bi trebala biti kuhana. 


4 Poslužite

Kad je riža kuhana po vašem ukusu, maknite s vatre i umiješajte maslac i ribani parmezan. Promiješajte, podijelite na tanjure i pospite peršinom. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.