Rižoto od vrganja

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Rižoto od vrganja by Shutterstock Shutterstock

Sezona je vrganja, a rižoto je pravi kulinarski klasik. Danas vam donosimo recept za brz i jednostavan ručak, koji ćete zgotoviti u svega pola sata.

Sastojci

Broj porcija
4
300 garborio riže
300 gsvježih vrganja
100 mlbijelog vina
2luka
2 režnjačešnjaka
750 mlpovrtnog temeljca
60 gmaslaca
80 gparmezana
sol, papar

Priprema

1Očistite vrganje

Vrganje očistite od zemlje kuhinjskim kistom. Narežite ih na ploške.


2Nasjeckajte luk i češnjak

Luk i češnjak očistite, nasjeckajte ih na sitno.


3Prodinstajte luk i rižu

U dubljoj tavi na pola količine maslaca prodinstajte luk, dodajte rižu i dinstajte par minuta dok ne postanke staklasta. Podlijte vinom.


4Podlijevajte temeljcem

Začinite rižu. Kada vino ishlapi, polako dodavajte povrtni temeljac u rižu.


5Popržite vrganje

U drugoj tavi na maslacu popržite vrganje dok ne puste vodu. Kada voda počne isparavati, dodajte češnjak, promiješajte i maknite s vatre.


6Sjedinite sastojke

Kada je riža na pola kuhana, dodajte popržene vrganje, pomiješajte, kuhajte na laganoj vatri dok riža ne omekša. Pred sam kraj dodajte ribani parmezan i kockicu maslaca, pa promiješajte i kuhajte još minutu.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.