Glazirana mrkva

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
15min
KompliciranostTežina
Cijena
Glazirana mrkva by Shutterstock Shutterstock

Prilog koji ne može biti jednostavniji. Osim soli i malo papra, zahtijeva samo tri sastojka i spreman je za otprilike 15 minuta. Ovaj recept je stvoren za užurbane radne dane, naporna obiteljska okupljanja i sve između.

Sastojci

Broj porcija
4
900 gmrkve
50 gmaslaca
50 gsmeđeg šećera
½ žličicesoli
svježe mljeveni papar
par kapi limuna ili balzamičnog octa (po želji))
Napomena: smeđi šećer možete zamijeniti sa 60 do 80 ml meda

Priprema

1Ogulite mrkve

Mrkvama odrežite vrhove, a deblje možete prerezati na pola po duljini.


2Pirjajte u tavi

U velikoj tavi na srednje jakoj vatri otopite maslac uz miješanje.


Dodajte mrkve i pirjajte 8 do 10 minuta uz povremeno miješanje, dok mrkva ne omekša, a maslac porumeni. Maslac će početi tamniti i razviti miris po orašastim plodovima.


3Umiješajte šećer

Umiješajte smeđi šećer i otklopljeno kuhajte još nekoliko minuta dok se smeđi šećer ne zgusne i prekrije mrkvu.


4Poslužite

Začinite solju i paprom i poslužite!


Po želji, na kraju možete dodati malo soka od limuna ili balzamičnog octa za dašak kiselosti.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.