Pirjani bob s češnjakom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Pirjani bob s češnjakom by Shutterstock Shutterstock

Pirjani bob je ukusan prilog koji okusom podsjeća na proljeće. Nježan, a opet hrskav i s puno karaktera, bob ne zahtijeva puno dodataka i lako bi mogao postati vaš omiljeni prilog s povrćem. Poslužite uz ribu, svinjetinu, puretinu ili govedinu, ili kao prilog uz tjesteninu ili rižu za one koji ne jedu meso. Ovako pripremljen bob, također možete dodati u razne salate.

Sastojci

Broj porcija
4
500 gboba
2 češnjačešnjaka, protisnutog
30 gmaslaca
svježe mljeveni crni papar
sitno sjeckana svježa menta, kopar i/ili peršin, za ukrašavanje

Priprema

1Uklonite opnu sa svih zrna boba

Zakuhajte vodu u srednje velikom loncu, dodajte obilnu količinu soli kako bi voda bila vrlo slana, i blanširajte bob oko 1 minutu.


Ocijedite ga i isperite hladnom vodom kako bi se ohladio dok ne postane dovoljno hladan za rukovanje.


Kada se bob ohladi, istisnite svako zrno iz voštane bijele opne koja ih prekriva.


2Pirjajte bob

Na srednje jakoj vatri, u velikoj tavi, otopite maslac, dodajte sitno sjeckani češnjak i pirjajte minutu-dvije dok ne zamiriše.


Zatim dodajte bob. Pirjajte, često miješajući, dok bob ne postane mekan, otprilike 3 minute.


Dodajte sol i papar po ukusu.


3Poslužite

Ukrasite svježim biljem ako ga koristite i odmah poslužite.


Uživajte!

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.