Skuhajte bulgur dok ne omekša prema uputama na pakiranju. Ocijedite višak vode i ostavite da se ohladi.
U međuvremenu pomiješajte krastavac narezan na kockice i nasjeckanu rajčicu s ½ žličice soli. Promiješajte i ostavite smjesu da odstoji najmanje 10 minutaN ili dok ne budete spremni zamijesiti salatu.
Za pripremu peršina odrežite mu debele stabljike. Zatim sitno nasjeckajte peršin i preostale stabljike - to možete učiniti ručno, ali je puno lakše u kuhinjskom procesoru.
U zdjelu sa peršinom dodajte ohlađeni bulgur, nasjeckanu svježu mentu i zeleni luk. Procijedite i bacite sok od krastavca i rajčice koji se nakupio na dnu posude (ovo osigurava da vaš tabbouleh nije previše vodenast). U zdjelu dodajte procijeđeni krastavac i rajčicu.
Dodajte maslinovo ulje, sol, papar, limunov sok i nasjeckani češanj češnjaka. Sve zajedno dobro promiješajte.
Ostavite salatu da odstoji 15 minuta prije posluživanja da se okusi prožmu. Inače, možete ga poslužiti odmah ili ohladiti za kasnije. Tabbouleh može stajatiu hladnjaku, poklopljen, do 4 dana.