Tabbouleh

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Tabbouleh by Shutterstock Shutterstock

Tabbouleh – svjetski poznata libanonska salata, sigurno spada u jela koja treba uključiti u naše menije.

Sastojci

Broj porcija
2
100 gbulgura
1krastavac
3 veziceperšina
maslinovo ulje
1 režanjčešnjaka
sol, papar
1 vezicanasjeckane svježe metvice

Priprema

1Skuhajte bulgur

Skuhajte bulgur dok ne omekša prema uputama na pakiranju. Ocijedite višak vode i ostavite da se ohladi.


2Nasjeckajte krastavac i rajčice

U međuvremenu pomiješajte krastavac narezan na kockice i nasjeckanu rajčicu s ½ žličice soli. Promiješajte i ostavite smjesu da odstoji najmanje 10 minutaN ili dok ne budete spremni zamijesiti salatu.


3Nasjeckajte veću količinu svježeg peršina

Za pripremu peršina odrežite mu debele stabljike. Zatim sitno nasjeckajte peršin i preostale stabljike - to možete učiniti ručno, ali je puno lakše u kuhinjskom procesoru.


4Sjedinite sastojke i dobro promiješajte

U zdjelu sa peršinom dodajte ohlađeni bulgur, nasjeckanu svježu mentu i zeleni luk. Procijedite i bacite sok od krastavca i rajčice koji se nakupio na dnu posude (ovo osigurava da vaš tabbouleh nije previše vodenast). U zdjelu dodajte procijeđeni krastavac i rajčicu.


5Začinite salatu

Dodajte maslinovo ulje, sol, papar, limunov sok i nasjeckani češanj češnjaka. Sve zajedno dobro promiješajte.


6Ohladite i poslužite

Ostavite salatu da odstoji 15 minuta prije posluživanja da se okusi prožmu. Inače, možete ga poslužiti odmah ili ohladiti za kasnije. Tabbouleh može stajatiu hladnjaku, poklopljen, do 4 dana.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.