Iskoristite sezonu mladog luka i pripremite ovaj aromatični pesto. Od svega nekoliko sastojaka dobit ćete umak koji odlično ide uz meso, ribu, običnu salatu s rajčicama, prepečeni kruh ili tjesteninu.
Sastojci
Broj porcija
4
100 gmedvjeđeg luka
100 gpinjola
3 žliceekstradjevičanskog maslinovog ulja
50 gparmezana
pola limuna
sol
papar
Priprema
1 Usitnite
Usitnite sve sastojke štapnim mikserom dok ne dobijete glatku smjesu.
2 Poslužite
Poslužite uz meso ili ribu, običnu salatu s rajčicama, kao namaz na prepečenom kruhu ili umak uz tjesteninu.
3 Držite u staklenci
Ono što ne potrošite držite u staklenci u hladnjaku tjedan, dva.
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.