Pesto od medvjeđeg luka

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
10min
KompliciranostTežina
Cijena
Pesto od medvjeđeg luka by Shutterstock Shutterstock

Iskoristite sezonu mladog luka i pripremite ovaj aromatični pesto. Od svega nekoliko sastojaka dobit ćete umak koji odlično ide uz meso, ribu, običnu salatu s rajčicama, prepečeni kruh ili tjesteninu.

Sastojci

Broj porcija
4
100 gmedvjeđeg luka
100 gpinjola
3 žliceekstradjevičanskog maslinovog ulja
50 gparmezana
pola limuna
sol
papar

Priprema

1 Usitnite

Usitnite sve sastojke štapnim mikserom dok ne dobijete glatku smjesu.


2 Poslužite

Poslužite uz meso ili ribu, običnu salatu s rajčicama, kao namaz na prepečenom kruhu ili umak uz tjesteninu.


3 Držite u staklenci

Ono što ne potrošite držite u staklenci u hladnjaku tjedan, dva.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.