Jednostavan pesto od bosiljka

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
15min
KompliciranostTežina
Cijena
Jednostavan pesto od bosiljka by Shutterstock Shutterstock

Dobar pesto od bosiljka odlična je namirnica za pripremu i čuvanje u hladnjaku jer se može koristiti kao umak za tjesteninu, namazati na kruh, dodati u salate ili pomiješati s njokima.

Sastojci

Broj porcija
4
50 gpinjola
80 gbosiljka
50 gribanog sira
150 mlmaslinovog ulja
2 režnjačešnjaka

Priprema

1Zagrijte malu tavu na laganoj vatri

Na suhoj tavi popržite pinjole dok ne porumene, uz povremeno protresanje.


2Sve sastojke stavite u multipraktik ili sjeckalicu

Pržene pinjole dodajte u električnu sjeckalicu, zajedno s bosiljkom, ribanim sirom, maslinovim uljem i režnjevima češnjaka. Miješajte dok ne postane glatko, a zatim začinite solju i paprom prema ukusu.

Napomena

Originalno se pesto radi isključivo uz pomoć drvenog mužara jer ne dolazi do oksidacije.
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.