Pesto od kadulje

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
10min
KompliciranostTežina
Cijena
Pesto od kadulje by Shutterstock Shutterstock

Okus ovog ukusnog pesta od kadulje je apsolutno božanstven i odličan je dodatak tjestenini i drugim jelima koja trebaju malo više okusa.

Sastojci

Broj porcija
4
140 glišća svježe kadulje
2 režnja češnjaka
45 gribanog sira
30 gpinjola
180 mlmaslinovog ulja
sol i papar prema ukusu

Priprema

1Grubo usitnite kadulju, češnjak i pinjole

U posudu multipraktika ili električne sjeckalice dodajte kadulju, češnjak i pinjole. Izvrtite sastojke nekoliko puta dok se ne usitne.


2Postepeno ulijevajte maslinovo ulje

Postepeno ulijevajte maslinovo ulje i nastavite s usitnjavanjem. Gotovo je kada se sve temeljito sjedini.


3Poslužite ili pohranite u hladnjaku

Prebacite pesto u hermetički zatvorenu posudu i čuvajte u hladnjaku do upotrebe. Pesto će u hladnjaku ostati dobar do 5 dana.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.