Pesto od rikole

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Pesto od rikole by Shutterstock Shutterstock

Ovaj pesto od rikole napravljen je od svježih listova rikole, češnjaka, maslinovog ulja, oraha i parmezana. Jak, mesnat okus oraha uravnotežuje trpkost rikole i zajedno čine odličnu kombinaciju.

Sastojci

Broj porcija
4
80 grikole
60 goraha
50 gtvrdog ribanog sira
120 mlmaslinovog ulja
1 režanjčešnjaka
sol i papar prema ukusu

Priprema

1Tostirajte orahe

Tostirajte orahe u tavi na srednje jakoj vatri dok lagano ne porumene.


2Usitnite sve sastojke u električnoj sjeckalici

Pomiješajte rukolu, orahe, ribani sir i češnjak u sjeckalici. Dok usitnjavate sastojke u sjeckalici, malo po malo ulijevajte maslinovo ulje.


3Prilagodite ukuse

S ozirom da okus pesta ovisi o pojedinačnim sastojcima, a jačina sastojaka ovisi o sezoni ili sorti, isprobajte ga i prilagodite prema vlastitom ukusu.


4Poslužite

Poslužite uz tjesteninu, preko svježe pečenog krumpira ili kao umak za pizzu.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.