Pesto od graška i oraha

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
10min
KompliciranostTežina
Cijena
Pesto od graška i oraha by Shutterstock Shutterstock

Ovaj pesto prilagođen djeci može se praviti od svježeg, ali i smrznutog graška, što ga čini idealnim za one dane kada nemamo puno toga u smočnici ili kada nam nedostaje svježeg bosiljka. Poslužite ga preko tjestenine, nanesite na prepolovljene cherry rajčice ili uživajte u njemu kao namazu na kriškama tostiranog kruha.

Sastojci

Broj porcija
4
290 ggraška, svježeg ili smrznutog
40 goraha
55 gribanog sira
3 režnjačešnjaka, zdrobljenog
80 mlmaslinovog ulja
sol i papar prema ukusu

Priprema

1Skuhajte grašak kako bi omekšao

Stavite grašak u malu tavu za umake i dodajte dovoljno hladne vode da ga prekrije. Zakuhajte vodu, smanjite vatru i kuhajte dok ne omekša, otprilike 1 do 3 minute. Stavite grašak u cjedilo i isperite ga pod hladnom tekućom vodom. Ocijedite i ostavite sa strane.


2Grubo usitnite orahe, češnjak i ribani sir

Stavite orahe, sir i češnjak u električnu sjeckalicu i zavrtite nekoliko puta dok se grubo ne nasjeckaju. Dodajte grašak i još nekoliko puta promiješajte.


3Polako ulijevajte maslinovo ulje

Dok sjeckalica radi, polako ulijevajte maslinovo ulje i sve skupa usitnite tako da dobijete glatku smjesu. Začinite solju i svježe mljevenim crnim paprom prema ukusu. Uživajte!

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.